Дата публікації:
31 січня 2013
Кількість переглядів:
911
Поділитися:

31 січня ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв під час прес-конференції розповів про  потужну динаміку розвитку навчального закладу у 2012 році, окресливши місце і рівень СумДУ в системі вищої освіти України.

Ректор наголосив, що реалізація концепції випереджального розвитку СумДУ спостерігається у результатах вітчизняних та міжнародних рейтингових оцінювань, багатовекторній міжнародній діяльності, конкурентоспроможній освітньо-науковій роботі, потужній динаміці розвитку спорту, культурно-мистецькій активності, а також у постійному нарощенні матеріально-технічної бази.

«Одним із показників високого рівня університету є те, що за підсумками 2012 року він вийшов на третю позицію у загальнонаціональному рейтингу серед класичних університетів та отримав диплом «Лідер національної системи рейтингового оцінювання ВНЗ України».  Також у Всесвітньому рейтингу Webometrics сумський виш перемістився одразу на 360 позицій і вперше, з 9-м місцем в Україні, увійшов до переліку 2000 ВНЗ світу», – зазначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Сумський державний університет – це, в першу чергу, науково-навчальна установа. Свідченням цього є лідируючі показники участі студентів у Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах із навчальних дисциплін, напрямів підготовки, спеціальностей. Зокрема, минулого року СумДУ зайняв перше місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (59 призових місць) та увійшов у трійку лідерів (2-3 місце) за результатами Всеукраїнських олімпіад.

За показниками обсягу госпдоговорів та грантів (близько 500 у минулому році), ефективності використання бюджетних коштів, СумДУ – лідер серед класичних університетів і знаходиться у десятці кращих серед ВНЗ України.

Значні кроки зроблені у напрямку розвитку освітньої діяльності. Розпочата підготовка студентів зі спеціальностей «Медико-профілактична справа», «Медіакомунікації», «Реклама та зв’язки з громадськістю»; отримано ліцензії з «Інтелектуальної власності» та «Стоматології»; відкрита магістратура  з «Правознавства» та «Прикладної математики»; заочна форма навчання з «Державної служби», «Медіакомунікацій».

Потужна динаміка 2012 року також притаманна культурі та спорту. Три творчі колективи здобули звання «Народний аматорський колектив», а троє магістрантів СумДУ стали учасниками ХХХ Літніх Олімпійських ігор у Лондоні, де  було завойовано бронзову нагороду з боксу. В естафеті чемпіонату Європи з біатлону студенти і магістранти СумДУ вибороли «золото», команда з волейболу вийшла до супер- та вищої ліги чемпіонату України, футзальна команда вже вшосте стала переможцем студентського чемпіонату України.

2012 рік – став періодом суттєвого приросту  матеріальної бази: відкрито новий навчально-науковий корпус, введено в експлуатацію п’ятиповерховий корпус у Шосткинському інституті, розпочато роботу спортивно-оздоровчого закладу «УНІВЕР», який також функціонує як навчальна база для проведення зборів за програмою підготовки офіцерів запасу, а також створюється база для санаторію-профілакторію та стоматологічного корпусу.

СумДУ не збирається зупинятися на досягнутому і в планах – відкриття спеціальностей, будівництво корпусів, вихід на новий рівень міжнародного та національного визнання.

Тетяна Веремєєва

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]