Дата публікації:
07 лютого 2013
Кількість переглядів:
1090
Поділитися:

6 лютого в Сумському державному університеті відбулася презентація лабораторії VoIP-технологій ІТ-компанії PortaOne. Її мета – надати знання по VoIP технологіям та практичну можливість для вивчення IP-телефонії на реальному спеціалізованому обладнанні.

Перший проректор СумДУ Василь Карпуша наголосив, що проблема випускників вишів у відірваності теорії від практики. Тож для того, щоб забезпечити студентів можливістю оволодівати практичними навичками під час навчання, СумДУ підтримав ідею створення лабораторії на базі університету: «У Сумського державного університету уже функціонують більше 20 подібних центрів і ми бачимо користь для студентів від подібних проектів».

У лабораторії підготовлено 21 робоче місце для проведення занять, на яких встановлені найсучасніші IP-телефони та VoIP адаптери. Окрім сучасних компьютерів, вона обладнана допоміжними системами, що забезпечують комфортні умови навчання. Проводитимуть заняття як викладачі університету, так і співробітники компанії PortaOne.

Для всіх бажаючих компанією на базі СумДУ будуть організовані безкоштовні підготовчі курси, успішне завершення яких дає можливість стати частиною колективу PortaOne. У результаті проходження курсів в лабораторії, студенти отримають навички роботи із мережевими протоколами, ОСLinux, БД SQL/MySQL, Oracle. Навчаться шукати та усувати несправності у програмному продукті. Щоб потрапити на курси необхідно подати заявку, скласти тестування, яке складається із кількох рівнів: IQ-тест, IT-тест та англійська мова.

Кращі студенти отримають можливість працевлаштування в PortaOne в одному з відділів компанії.Робота в Києві, Чернігові та Сумах ведеться в трьох основних інженерних підрозділах: розробки, тестування та технічної підтримки.Директор лабораторії VoIP-технологій ІТ-компанії PortaOne Віктор Корченко зазначив, що СумДУ – гарний плацдарм для підготовки IT- спеціалістів високого рівня, саме тому і  обрали наш виш для співробітництва: «Взагалі, спільні проекти із університетами дають змогу компаніям підготувати спеціалістів саме такого рівня, які необхідні в компанії; працівників, які володітимуть саме тими знаннями, що потрібні для якісного виконання поставлених задач».

Тетяна Веремєєва

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]