Дата публікації:
13 лютого 2013
Кількість переглядів:
813
Поділитися:

Протягом трьох днів – 6-8 лютого – на базі Сумського державного університету проходив третій міжнародний семінар за проектом «Медіа в перехідний період». У ньому взяли участь представники Латвії (The School of Business Administration Turiba),  Польщі (Instytut Politiligii University of Wroclaw), Росії (Petersburg State University), Швеції (Uppsala University) та України (Sumy State University). Під час заходу обговорювали актуальні питання розвитку журналістики та масової комунікації, проблеми демократії в ЗМІ, журналістської освіти, громадських організацій журналістів та регулювання діяльності мас-медіа.

Зокрема, від Сумського державного університету з доповідями виступили завідувач кафедри журналістики та філології, професор Олена Ткаченко та начальник відділу інформаційно-рекламної діяльності Інна Битюк. Вони акцентували увагу на  системі підготовки журналістів, охопивши вітчизняний та регіональний досвід, а також – на інформаційно-рекламній діяльності СумДУ: пріоритети, соціальна відповідальність та взаємодія.

До роботи в семінарі долучилися представники місцевих журналістських громадських організацій, відомі журналісти й редактори. Так, голова Сумського прес-клубу Алла Федорина надала учасникам семінару вичерпну інформацію про діяльність свого органу, мета якого – забезпечення збалансованої інформації для суспільства. У свою чергу голова Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України Віктор Бойко поділився вітчизняним досвідом функціонування Спілки в системі засобів масової комунікації. Про демократизм ЗМІ як відповідність запитам споживачів інформації йшлося у доповіді екс-редактора, начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату Сумської обласної ради Івана Бойченка. Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Микола Таранюк обговорив із учасниками семінару роль представництва Нацради в контексті якісного розвитку телерадіопростору Сумської області.

Нагадаємо, що проект «Медіа в перехідний період» передбачає обмін досвідом у цій галузі між представниками п’яти країн: Польщі, Латвії, України, Росії та Швеції. Перший семінар проходив у вересні 2012 року в м. Вроцлав (Польща). Другий – в листопаді минулого року в м. Рига (Латвія), а третій – у Сумах. Наступна зустріч у рамках проекту запланована на базі Санкт-Петербургського державного університету на травень.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]