Дата публікації:
18 лютого 2013
Кількість переглядів:
775
Поділитися:

Завідувач Науково-дослідницьким центром історичного краєзнавства СумДУ, доцент кафедри історії СумДУ Віктор Звагельський взяв участь у засіданні краєзнавчого клубу «Буриніка» у методичному бібліотечному центрі Буринського району.

Дискусії стосувалися дати заснування Бурині, ототожнення давнього городища на околиці села Миколаївка з літописним містом Зартий, яке згадується у хроніках 1159-1160 років, локалізації літописного міста Бирин.

Віктор Звагельський засвідчив готовність до плідної співпраці з місцевими краєзнавцями в напрямку дослідження історії Буринщини. Навесні цього року буде визначено час і місце проведення археологічних розкопок на території Бурині.

Нагадаємо,  Віктор Звагельський  – професор російської академії природознавства, Почесний краєзнавець України, старший науковий співробітник зі спеціальності історія України, очільник Науково-дослідницького центру історичного краєзнавства Сумського державного університету, автор понад 100 наукових праць, близько 1000 публіцистичних матеріалів. Чільне місце в його діяльності займають археологічні дослідження пам’яток різних культур на теренах Сумщини. Особливе місце у наукових пошуках він надає вивченню епохи «Слова о полку Ігоревім». У бібліотеці науковця – найповніша в світі колекція видань, перекладів та матеріалів, пов’язаних з цим твором.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]