Дата публікації:
22 лютого 2013
Кількість переглядів:
1010
Поділитися:

Участь у засіданні 18 лютого взяли студенти Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка, Сумського національного аграрного університету, Українська академії банківської справи, Сумського кооперативного технікуму, Лебединського медичного училища. Долучитися до заходу мали змогу всі, хто заповнили реєстраційні анкети, що розповсюджувалися в соціальних мережах.

Під час засідання голова Сумської колегії ВСР, аспірант СумДУ Богдан Постольний ознайомив присутніх з повноваженнями Всеукраїнської студентської ради, її завданнями та напрямами діяльності. За його словами, ВСР – єдиний легітимний орган, що може представляти студентське самоврядування ВНЗ на всеукраїнському рівні. Головна мета ради – об’єднання усіх органів студентського самоврядування ВНЗ задля захисту прав та інтересів студентів, підтримка студентських ініціатив і проектів, а також інтеграція в європейський простір вищої освіти.

За підсумками голосування було обрано керівників Сумської колегії. До складу комітетів увійшли 12 студентів СумДУ: Вікторія Шаповалова та Анастасія Сюхіна (комітет з розвитку студентської науки); Вікторія Леунова (комітет з юридичних питань та законодавчих ініціатив), Олена Костиленко (комітет з міжнародного співробітництва); Михайло Оприско (комітет з якості освіти); Олег Дегтяренко(комітет зі здорового способу життя, спорту та туризму); Богдан Постольний (комітет з розвитку студентського самоврядування); Марина Лазненко, Олена Хряпіна, Маргарита Лісовенко (організаційний комітет); Олександр Кобзар, Богдан Коваленко (підрозділ прес-служби та інформаційно-рекламний відділ).

Учасники засідання колегії визначили вектори діяльності, серед яких:

  • реалізація проекту «Знайомство з державною владою»;
  •  розробка стратегії залучення спонсорів;
  • приведення студентського квитка до європейського зразка;
  • проведення ярмарку проектів органів студентського самоврядування;
  • обмін досвідом щодо студентського самоврядування, співпраця з ВНЗ Полтави, Миколаєва, Харкова та інших міст;
  • проведення студентського балу для ВНЗ Сумщини та гостей з інших регіонів;
  • тощо.

Студенти висловили сподівання, що до роботи комітетів долучатимуться нові активісти – талановиті, креативні та ініціативні.

Людмила Герман

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]