Дата публікації:
22 лютого 2013
Кількість переглядів:
988
Поділитися:

Таке переконання висловив ректор СумДУ, професор Анатолій Васильєв під час засідання Вченої ради 21 лютого, що стосувалося стану організації роботи з охорони праці, медико-профілактичного забезпечення та оздоровлення студентів і співробітників.

«В університеті ведеться цілеспрямована робота щодо створення здорових і безпечних умов праці. Так, протягом  минулого року оновлено системи опалення та вентиляції, замінено кондиціонери на більш сучасні, проведено своєчасні ремонти електромереж та електрообладнання», – поінформував начальник відділу охорони праці Андрій Лебединець. За його словами, свідченням ефективної роботи в цьому напрямку є здобуття двох нагород всеукраїнського рівня за організацію охорони праці у 2012 році.

Співробітникам СумДУ в повному обсязі виплачуються пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах праці, у тому числі зі шкідливими хімічними речовинами. У профілактичних цілях надається молоко.

Для подальшого забезпечення належних умов праці Вчена рада постановила посилити роз’яснювальну роботу серед співробітників університету з профілактики побутового та виробничого травматизму, провести ремонти приміщень, які не відповідають технічним вимогам, облаштувати кабінет із охорони праці, а в підрозділах університету – організувати відповідні куточки.

«СумДУ має розгалужену мережу оздоровчих об’єктів: спортивно-оздоровчий комплекс, що включає 21 спортивний об’єкт у базовому навчальному закладі та 9 спортивних об’єктів у Шосткинському та Конотопському інститутах, а також спортивно-оздоровчий заклад «Універ».  До кінця року планується ввести в експлуатацію санаторій-профілакторій СумДУ», – зазначив проректор з науково-педагогiчної роботи Олександр Бріжатий. За його словами, здоровпункт, що функціонує у структурі університету, надає чимало медичних послуг: медичну допомогу за зверненнями, проводить періодичні медичні огляди та консультації щодо збереження здоров’я. Напрями його роботи, за рішенням вченої ради, мають розширюватися.

«За рахунок коштів загального фонду університету та профспілкових коштів студенти університету мають можливість отримувати путівки за зниженою вартістю або з 30-відсотковою компенсацією вартості. Влітку вони відпочивають у Криму, Херсонській, Донецькій областях, Болгарії, взимку – в Івано-Франківській, Закарпатській областях, Румунії та Болгарії. Протягом кількох останніх років жодної заявки студентів на отримання путівки відхилено не було», – наголосила голова представницького органу студентських профспілкових організацій Ганна Яковлева.

Протягом 2012 року путівки до Криму та Херсонської області, а також часткову компенсацію за оздоровлення отримали 253 співробітники СумДУ. Крім того, у санаторіях за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності оздоровилися 37 працівників, у тому числі троє – з дітьми. В дитячих оздоровчих таборах відпочили 52 дітей та онуків співробітників СумДУ. Як запевнила голова представницького органу профспілкових організацій СумДУ Валенина Боровик, цьогоріч соціально орієнтовані заходи набиратимуть обертів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]