Дата публікації:
22 лютого 2013
Кількість переглядів:
971
Поділитися:

21 лютого співробітники Сумського державного університету взяли участь у вебінарів рамках реалізації проекту програм Європейської Комісії Темпус «Східноєвропейська кваліфікаційна рамка з напрямів підготовки «інформатика» та «менеджмент»».

Проект має на меті організацію спільної діяльності університетів та підприємств Європи щодо визначення кваліфікаційних вимог до дипломованого бакалавра та магістра за напрямами підготовки «інформатика» та «менеджмент»; уведення нових національних стандартів з інформатики та менеджменту на базі досвіду ЄС та Болонських принципів.

«В основі термінології мають лежати стандарти оцінки якості освіти. Національну рамку класифікацій ми розуміємо не лише як офіційний документ, а як певну ідеологію, яка ґрунтується на співвідношенні ролі університету, студента та роботодавця. Визначальними в цьому сенсі є вимоги ринку до випускників ВНЗ», – зазначив завідувач кафедри управління Олександр Теліженко.

Нагадаємо, «Східноєвропейська кваліфікаційна рамка з напрямів підготовки «інформатика» та «менеджмент»» – один із поточних проектів Програми Темпус IV за участі СумДУ. Координатором проекту є  Університет Марії Кюрі-Склодовської (Польща). Учасники – університети, установи та організації України, Німеччини, Італії, Словаччини, Австрії, Російської Федерації, Вірменії.

Сумський державний університет є активним учасником програм Європейської Комісії Темпус із 2005 року. За результатами пятого конкурсу Програми Темпус IV до кінцевого списку проектів, рекомендованих до фінансування Європейським Союзом, увійшло шість проектів Сумського державного університету, що є найвищим показником серед ВНЗ України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]