Дата публікації:
27 лютого 2013
Кількість переглядів:
849
Поділитися:

26 лютого у Сумському державному університеті Регіональний студентський форум «Досвід волонтерської роботи вищих навчальних закладів у сфері реалізації волонтерських проектів» об’єднав волонтерів із провідних вищих навчальних закладів Сумського, Харківського та Полтавського регіонів.

Своїм досвідом та ідеями інноваційних соціальних проектів поділилися представники Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка, Полтавського університету економіки і торгівлі, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Конотопського інституту СумДУ, Шосткинського інституту СумДУ, Інституту педагогіки та психології Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, сумських шкіл.

«Волонтерство – це єднання небайдужих людей, школа життя, спрямована на виховання гармонійної особистості. Активісти СумДУ знані не лише в Сумській області, а й далеко за її межами. Вони мають чисельні грамоти і подяки, у тому числі міжнародного зразка. Але, звичайно, найвища нагорода – бачити вдячні очі тих, кому вони допомагають», – зазначила проректор з науково-педагогічної роботи та організації позанавчальної діяльності Олена Король.

Волонтерський загін СумДУ, ініційований студентами, діє з 2006 року. Нині він налічує понад 100 студентів. Волонтери тісно співпрацюють зі студентським профкомом, студректоратом, студмістечком. Постійними партнерами є управління у справах сім’ї та молоді Сумської міської ради, Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Клініка, дружня до молоді, соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Сумське обласне товариство Червоного Хреста.

Серед пріоритетних напрямків діяльності волонтерського загону в СумДУ – підготовка волонтерів-організаторів соціальних проектів; надання допомоги соціально незахищеним категоріям населення (ветеранам, самотнім людям похилого віку, дітям та молоді з функціональними обмеженнями); просвітницька робота з підтримки та пропаганди здорового способу життя тощо.

Силами волонтерів щорічно проводяться  акції «Серце-дитині», «Допоможемо сільським школам», «Наш вибір – наше майбутнє», «СумДУ за чисте місто», «Милосердя», «Від серця до серця», «Цукерочка замість цигарки», «Подаруй усмішку дітям»,  «Благодійна ялинка», «СНІДу-НІ! Наркотикам-НІ!», «Обійми мене безкоштовно».

«Ми відвідуємо дитячі інтернатні заклади області, гематологічне відділення Сумської обласної дитячої клінічної лікарні з концертними програмами та подарунками, збираємо кошти для лікування онкохворих дітей, канцелярські товари для дітей-сиріт, проводимо прибирання територій», – поінформувала студентський голова волонтерського загону СумДУ Марина Юдицька.

Щороку лави волонтерів СумДУ поповнюються першокурсниками, серед яких – і Олександр Ковальов: «До волонтерського руху долучився одразу, коли вступив до СумДУ. Дарувати дітям усмішку – велике задоволення».

Під час форуму гості з Харківської та Полтавської областей схвально оцінили волонтерську діяльністьСумського державного університету та засвідчилизацікавленість у подальшій співпраці з активістами СумДУ. На їх переконання, обмін досвідом та ідеями покращить роботу на благо суспільства, допоможе у вирішенні гострих соціальних проблем.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]