Дата публікації:
01 березня 2013
Кількість переглядів:
770
Поділитися:

28 лютого в Бібліотечно-інформаційному центрі Сумського державного університету відбулася презентація освітніх програм у Китаї. Зі студентами зустрілися працівники відділу міжнародного співробітництва СумДУ.

«Нині молодь має можливість обирати з безлічі програм, але саме за азіатським напрямком – перспектива, адже Китай є потужною країною в науковій та промисловій сферах, що динамічно розвивається та претендує на позицію світового лідера», – переконаний проректор з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак.

«Розвиток міжнародної академічної мобільності – пріоритет СумДУ та всієї галузі освіти держави в цілому. Ми створюємо всі умови, щоб студенти мали змогу додатково навчатися в країнах Європи та Азії. Університет дає можливість перезараховувати результати, отримані під час навчання за кордоном. Крім того, впроваджується система паралельного навчання, реалізуються програми подвійних дипломів», – зазначив начальник відділу міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко.

Стипендіальні програми китайського Уряду передбачають повні та часткові стипендії для підготовки фахівців за різними освітньо-кваліфікаційними рівнями та, відповідно, на різний термін навчання («бакалавр»  – 4-5 років, «спеціаліст» і «магістр» – 2-3 роки, для аспірантів –3-4 роки). Пропонуються, переважно, економічні та технічні спеціальності. Навчанню передують курси китайської мови (1-2 роки).

Заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Марина Любчак зауважила, що повна стипендія стовідсотково звільняє від плати за навчання та базові навчальні підручники, проживання в гуртожитку та медичне страхування. До того ж, надаються щомісячні кишенькові та кошти на сплату подорожі до Китаю та повернення.

Студенти мають змогу обрати будь-який університет Китаю, що підтримує зазначену програму стипендій. Серед таких вишів – Чанчуньський політехнічний університет, Харбінський університет науки і технології, Університет Гуйчжоу, з якими СумДУ підписав угоди про співробітництво.

Якщо Вас зацікавила програма, звертайтеся до Відділу міжнародного співробітництва СумДУ, ауд. Б-308, за телефоном (0542) 68-77-84 або надсилайте повідомлення на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Відділ інформаційно-рекламної діяльності
 Відділ міжнародного співробітництва

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]