Дата публікації:
01 березня 2013
Кількість переглядів:
613
Поділитися:

27 лютого ректор СумДУ Анатолій Васильєв у складі української делегації на чолі з Першим заступником Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгеном Сулімою взяв участь у Конференції з освітнього та науково-технічного співробітництва між Україною та Норвегією (місто Осло, Королівство Норвегія).

Галузь вищої освіти України поряд із ректором СумДУ представили керівники київського, полтавського, харківського, миколаївського, дніпропетровського та івано-франківського університетів. З норвезької сторони участь у конференції взяли представники Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства торгівлі і промисловості, Норвезько-української торговельної палати та провідних університетів, Норвезької ради досліджень.

Українська делегація ознайомилася з норвезькою системою освіти і науки та досвідом налагодження співпраці між вищою освітою та бізнесом Норвегії.

Під час конференції присутні обговорили перспективи взаємодії, визначили пріоритети спільних науково-технічних проектів, висловилися щодо комерціалізації результатів спільних науково-технічних розробок, започаткували діалог, зокрема, щодо предметного опрацювання можливості укладення двосторонніх документів про освітню та наукову співпрацю.

На переконання Анатолія Васильєва, ця поїздка стане черговим кроком до налагодження співробітництва між СумДУ та між вищими навчальними закладами Норвегії, а також сприятиме подальшій інтеграції університету до європейського та світового освітніх просторів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності
 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]