Дата публікації:
01 березня 2013
Кількість переглядів:
1299
Поділитися:

25-27 лютого під час міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні-2013» представники Центру вебометрії та веб-маркетингу Сумського державного університету презентували перший в Україні вебометричний рейтинг українських навчальних закладів  «SWR» (Sumy Web Rank) та його результати.

Рейтинг «SWR», проведений працівниками WEB-центру СумДУ на замовлення Інтернет Асоціації України (ІнАУ), охоплює ранжування вебометричної інформації про школи, позашкільні навчальні заклади та навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації за такими характеристиками: масштабність, авторитетність та популярність у веб-просторі. Загалом ці характеристики охоплюють більше десяти веб-індикаторів.

За словами керівника WEB-центру СумДУ Дмитра Фільченка, існуючі світові рейтинги стали дієвим механізмом у стимулюванні українських університетів до якісної презентації свого «обличчя» в Інтернет-просторі. «Не лише ВНЗ потребують докорінного перегляду політики свого веб-представлення. Школам, позашкільним закладам, технікумам, коледжам також необхідно звернути увагу на удосконалення та реорганізацію своїх веб-ресурсів. Проте існуючі світові вебометричні рейтинги не враховують особливостей національного веб-простору. Ми спробували виправити ці недоліки та створили перший в Україні національний вебометричний рейтинг «SWR» », ­– зауважив керівник WEB-центру СумДУ.

Виконавчий директор ІнАУ Володимир Куковський зауважив: «Проект «SWR» – приклад сучасних тенденцій розвитку Інтернету. На мою думку, у майбутньому можна очікувати цікавих результатів вебометричних рейтингів сайтів не тільки навчальних закладів, але й інших інституцій».

За результатами вебометричного рейтингу «SWR» серед шкіл перше місце посіла перша міська гімназія м. Черкаси (fcg.ck.ua), серед позашкільних навчальних закладів – Славутицький міський методичний центр (slavmmc.at.ua), серед навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації – Харківський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету (htek.com.ua).

Із повною версією результатів та методикою рейтингу можна ознайомитися на Першому українському рейтинговому порталі http://ranking.sumdu.edu.ua.

Нагадаємо,  у світі існує декілька вебометричних рейтингів навчальних закладів: Webometrics, 4ICU, EduRoute, список яких поповнила і розробка WEB-центру СумДУ – Sumy Web Rank. 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]