Дата публікації:
04 березня 2013
Кількість переглядів:
1579
Поділитися:

3 березня в Сумському державному університеті відбувся день відкритих дверей для цьогорічних випускників технікумів і коледжів. Вони ознайомилися з умовами прийому на старші курси для отримання повної вищої освіти.

За словами першого проректора СумДУ Василя Карпуші, таким абітурієнтам не треба проходити зовнішнє незалежне оцінювання: «Прийом на другий або третій курси оголошується на вакантні бюджетні чи контрактні місця. Аби вступити на денну форму навчання, документи слід подавати з 28 червня по 29 липня; на заочну (дистанційну) форму навчання – з 20 серпня по 20 вересня».

Конкурсний відбір до СумДУ відбуватиметься за сумою двох показників: середнього бала додатка до диплома «молодшого спеціаліста» та оцінки державного іспиту в технікумі чи коледжі (оцінки захисту дипломної роботи, проекту). Серед переліку документів – заява, паспорт, медична довідка, диплом освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» із додатком, шість фотокарток 3х4, інші документи, які засвідчують право на пільги при вступі.

Після загальної зустрічі в актовій залі абітурієнти мали змогу проконсультуватися щодо вступу безпосередньо з деканами факультетів.

«За неповних 3 роки навчання в Машинобудівному коледжі я отримала ґрунтовну практичну підготовку в поєднанні з теоретичною базою, які дозволять успішно опановувати знання в СумДУ. Думаю, що цей університет – один із кращих закладів, де можна отримати вищу освіту», – розказала студентка спеціальності «Економіка підприємства» Ганна Панченко.

Детальніше з правилами прийому можна ознайомитися на сайті СумДУ.

Нагадаємо, Сумський державний університет – лідер національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів. Він підтримує тісні міжнародні стосунки з провідними навчальними та науковими закладами Європи,  надає можливість участі у програмах подвійних дипломів у закордонних ВНЗ, гарантує якісну підготовку фахівців із використанням новітніх інформаційних технологій.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]