Дата публікації:
15 березня 2013
Кількість переглядів:
1025
Поділитися:

14 березня вчена рада Сумського державного університету розглянула питання «Про хід виконання «Перспективного плану роботи з кадрового забезпечення діяльності СумДУ» та затвердила його нову редакцію, а також проаналізувала роботу інститутів, факультетів, кафедр та інших структурних підрозділів університету щодо якісного web-представлення результатів діяльності.

Проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус зазначив: «Серед основних чинників, які обумовлюють затвердження нової редакції плану роботи з кадрового забезпечення діяльності СумДУ є позитивні (кадрові) зміни – збільшення кількості науково-педагогічних працівників із науковими ступенями і вченими званнями на 71%, докторів, професорів – на 100%,  42 кафедри у своєму складі мають понад 80 докторів і кандидатів наук, щорічний прийом в аспірантуру зріс у три рази тощо». 

Стимулювання кадрової підготовки та покращення ефективності роботи аспірантури, на думку Анатолія Чорноуса, передбачає посилення відповідальності наукових керівників, жорсткий контроль за вчасним та якісним виконанням роботи аспірантами, використання можливостей стажування у провідних ВНЗ за кордоном.

 Ректор Анатолій Васильєв закликав присутніх до пошуку та удосконалення кадрових резервів СумДУ завдяки розвитку міжнародного співробітництва, розширенню наукових шкіл, заохоченні наукового потенціалу студентів ще з першого курсу, інформуванні студентського та аспірантського загалу щодо переваг подвійних дипломів тощо. «Питання якісного кадрового забезпечення ніколи не втратить своєї актуальності. СумДУ – успішний вітчизняний навчальний заклад, а тому ми повинні не просто прагнути, а відповідати високим вимогам ВНЗ міжнародного рівня», – зауважив ректор. 

Проректор із науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак доповів, що за підсумками 2012 року web-система СумДУ суттєво покращилась:  «Освітянська та наукова діяльність університету була гідно представлена в інтернет-просторі, зокрема – у світових рейтингах. Згідно з показниками рейтингу Webometrics СумДУ займає шосте місце серед ВНЗ України, а  репозитарій посідає другу позицію серед вітчизняних». Web-система СумДУ – потужна інформаційна структура, яка складається із понад 120 публічних web-сайтів та надає широкі можливості організації якісної, іміджевої презентації «обличчя» університету світовій спільноті. Це є однією з основних складових забезпечення сталого розвитку наукової, навчальної, соціальної діяльності сучасного ВНЗ.

Принципового значення для активізації міжнародного співробітництва набуває наявність та висока якість багатомовних версій сайтів. На разі функціонують англомовний та російськомовний wеb-сайти СумДУ, тематичні сторінки-візитівки німецькою, французькою, польською, іспанською та китайською мовами.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]