Дата публікації:
21 березня 2013
Кількість переглядів:
726
Поділитися:

20 березня в актовій залі Сумського державного університету спортивна еліта регіону, серед якої – і студенти СумДУ, отримала відзнаки обласного громадського рейтингу «Спортивна особистість Сумщини» за підсумками 2012 року.

Найкращих у спортивній галузі визначали провідні спеціалісти, члени громадської ради при облдержадміністрації, представники обласного відділення Національного олімпійського комітету, журналісти шляхом голосування.

Номінація «Краща спортсменка з олімпійських видів спорту» підкорилася магістранткам факультету іноземної філології та соціальних комунікацій. Третє місце посіла переможниця чемпіонату Європи з біатлону у складі естафетної команди Валентина Семеренко. Друга позиція – у лідера чемпіонату світу з вільної боротьби, учасниці Олімпійських ігор у Лондоні Катерини Бурмістрової. Першість  рейтингу завоювала срібна призерка чемпіонату світу з біатлону, переможниця чемпіонату Європи у складі естафетної команди Віта Семеренко.

Найкращим спортсменом з олімпійських видів спорту визнано магістранта факультету ІФСК, бронзового призера Олімпійських ігор у Лондоні СумДУ Тараса Шелестюка. За цей успіх його тренер Володимир Вінников удостоєний першого місця в номінації «Кращий тренер з олімпійських видів спорту».

Студентка факультету економіки та менеджменту, представниця обласної асоціації Госоку рю карате Олександра Лозова здобула нагороду третього ґатунку в номінації «Краща спортсменка з неолімпійських видів спорту», а її тренер Анатолій Лозовий став другим у відповідній номінації.

Футзальный клуб «СумДУ» посів друге місце в номінації «Краща команда з ігрових видів спорту».

Ректор Анатолій Васильєв висловив вдячність спортсменам СумДУ, які своїми визначними перемогами прославляють університет на всеукраїнському та світовому рівнях, і побажав подальших успіхів.

Нагадаємо, що серед студентів і магістрантів СумДУ – три учасники та призер літніх Олімпійських ігор 2012 року, чотири кандидати на участь у найближчих зимових Олімпійських іграх, 22 призери та переможці чемпіонатів і кубків світу та Європи, близько 200 учасників і призерів всеукраїнських змагань з різних видів спорту. До занять у 60 секціях з 30 різних видів спорту залучаються тисячі студентів СумДУ.

Для розвитку фізичної культури і спорту в університеті наявна сучасна матеріально-технічна база, працює позаміський спортивно-оздоровчий заклад «Універ», створюється санаторій-профілакторій.

Спортивна діяльність СумДУ 2012 року відзначена Міністерством освіти і науки України. На всеукраїнських студентських спортивних іграх СумДУ посів друге місце у спортивному рейтингу серед класичних та технічних університетів і є одним із лідерів студентського спорту серед усіх ВНЗ України, що відзначено відповідним кубком.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]