Дата публікації:
28 березня 2013
Кількість переглядів:
809
Поділитися:

27 березня в Сумському державному університеті відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльності «Весняний передзвін». Працівники СумДУ проявили себе у вокалі, хореографії, художньому читанні, грі на музичних інструментах, театральному мистецтві, а також представили власні творчі роботи. Огляд-конкурс відбувся за ініціативи профспілкової організація СумДУ та підтримки ректорату університету.

Концерт відкрила команда адміністративно-господарської частини. Вона запам’яталася глядачам акапельною українською піснею у виконанні жіночого ансамблю «Господарочки». Яскравим акцентом виступу став авторський вірш про швидкоплинність життя, вдало поєднаний із театральною постановкою.

Співробітники ІФСК представили варіацію на шекспірівську ідею, що кожен у світі грає ролі та шукає себе у комедії, драмі, мелодрамі чи жанрі артхаусного кіно. Відповідно до концепції, учасники виконували бальний танок, пісню про нерозділене кохання, декламували поезії старшого викладача кафедри журналістики та філології, члена Національної спілки письменників України Василя Чубура. Глядачів підкорила акапельна «Пісня про матір» та КВН-мініатюра від викладачів.

ФЕМ обрав для презентації стилістику кабаре. Створити атмосферу розкоші та свята команді допомогли червоно-чорні костюми із блискітками, екстравагантні танці та відома пісня Лайзи Мінеллі. Із лейтмотивом виступу вдало поєднався гумористичний номер «Холмс, Ейнштейн та Преслі в казино». Приємно здивувала фінальна пісня «Hit the Road Jack».

Наступним естафету творчості прийняли працівники Медінституту. Перевтілившись у давньогрецьких богів, вони взялися досліджувати грані людської душі. Медики співали пісні під гітару, дивували душевним віршем про бездомного собаку, запалювали зал арабським танком та навіть влаштували політичні дебати. Крім того, на боксерському рингу в гумористичному двобої зійшлися професор і нестаранна студентка.

Представники Юридичного факультету виступали прямісінько в залі очікування аеропорту. Команда розповіла про жіночі чари, повеселила гуморескою «У маршрутці», а піснею «Ой чий то кінь стоїть» додала концерту національного колориту.

ТеСЕТ зробив ставку на відомий мультфільм «Бременські музиканти». Тематиці стовідсотково відповідали гумористична танцювальна композиція розбійників та віршована мініатюра про детектива. Серця глядачів підкорив чоловічий дует, що виконав ліричну пісню Трубадура «Луч солнца золотого».  Додав родзинки комічний етюд ілюзіоніста.

Під час виступу команди ЕлІТу на сцені панувала атмосфера романтики. У барі «ЕлІТний» зал зачаровували фортепіанні замальовки, лірична пісня «Я ніколи нікому тебе не віддам», мелодійний романс під гітару у виконанні жіночого дуету. Знайшлося місце й дивному чорно-білому танцю та гуморесці, в якій йшлося про мовне питання.

Завершувала конкурсну програму команда адміністративно-управлінського персоналу, яка представила на розсуд глядачів пристрасний іспанський танок, зворушливу пісню мами та доньки, гумореску Павла Глазового та номер із ляльковими страусами, які створила начальник відділу договірних відносин Маїна Ковбасюк. Пісня «Дівчина-весна» у фіналі виступу АУП стала своєрідним гімном «Весняних передзвонів».

За рішенням журі конкурсу кубок переможця здобув факультет технічних систем та енергоефективних технологій. Друге місце розділили адміністративно-управлінський персонал  і факультет економіки та менеджменту. Третю позицію завоювали факультети іноземної філології та соціальних комунікацій, електроніки та інформаційних технологій та адміністративно-господарська частина.

Як зазначив ректор Анатолій Васильєв, Сумський державний університет і надалі підтримуватиме співробітників у їх творчому розвитку.

Найкращі номери цьогорічного конкурсу «Весняний передзвін» увійдуть до заключного туру обласного культурно-мистецького фестивалю «Талантами уславлена земля – це рідна Сумщина моя!», що відбудетьсяу травні в обласному академічному театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]