Дата публікації:
01 квітня 2013
Кількість переглядів:
977
Поділитися:

У суботу 30 березня о 02:00 за київським часом магістрант спеціальності «Медіакомунікації» Сумського державного університету Тарас Шелестюк успішно дебютував на професійному ринзі у Вероні (США). Уже в першому раунді він нокаутував суперника – американця Камала Мухаммада. Бій пройшов у напівсередній вазі (66,7 кг).

Із перших секунд українець зайняв центр рингу та тримав візаві під прицілом, роблячи чіткі й потужні удари по тулубу. На початку другої хвилини зустрічі Тарас відправив Камала в нокдаун ударом по печінці.  Завершальним "акордом" стала серія ударів по корпусу, після якої Мухаммад знову опинився на підлозі ринга. Цього разу рефері зупинив бій без рахунку, піднявши переможну руку українця.

Підготовка до першого професійного бою Тараса Шелестюка проходила в США у таборі всесвітньовідомого тренера Фредді Роуча. Спаринги проходили з останнім суперником чемпіона світу Тіма Бредлі – Русланом Проводниковим та іншими. За словами магістранта СумДУ, лише в Америці можна стати боксером світового рівня, бути відомим та отримати визнання публіки: «Я завжди хотів стати великим боксером. Саме ця мрія змушує мене прокодатися о 5.00 ранку, бігти крос, йти у зал і працювати до сьомого поту щодня».

Нагадаємо, що тренером Тараса Шелестюка в любительському боксі був сумчанин Володимир Вінніков. «Він зробив із мене того боксера, яким є я на сьогодні. А я, у свою чергу, вивів його у розряд найкращих тренерів світу в любительському боксі», – зауважив спортсмен.

Тарас Шелестюк володар спортивних титулів:

  • бронзовий призер чемпіонату Європи з боксу (2010 р.);

  • чемпіон світу (2011 р.);

  • бронзовий призер Олімпійських ігор (2012);

  • багаторазовий чемпіон України.

Сумський державний університет та ректор Анатолій Васильєв щиро вітає Тараса Шелестюка з успішним дебютом на професійному ринзі та бажає йому подальших не менш блискучих та беззаперечних перемог!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]