Дата публікації:
20 травня 2011
Кількість переглядів:
4184
Поділитися:

Студенти та співробітники Шосткинського інституту СумДУ та Шосткинського хіміко-технологічного коледжу (ШХТК) зібралися в актовій залі ШХТК на святково-меморіальний захід, присвячений Дню Перемоги.

На концерт були присутні запрошені й ветерани Великої Вітчизняної війни. З кожним роком стає все менше і менше тих, хто не боячись смерті захищав свою Батьківщину, хто власними очима бачив, як кривава війна руйнує та рівняє із землею ті місця, де колись можна було почути життєрадісні дитячі голоси…

Урочистий концерт став справжнім доказом того, що молоде покоління щиро та чесно відчуває значення Великої Перемоги. Святково-меморіальний захід був насичений вокальними, хореографічними та акторськими номерами, котрі продемонстрували вихованці таких творчих колективів, як «Світанок» під керівництвом Тетяни та Олега Демичів, «Сузір’я» на чолі з Іриною Соколовою, а також сольні виконавці.

У перерві між виступами усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою, залишившись зірками на героїчному небосхилі, котрий освітлює шлях майбутнім поколінням. Закінчилося дійство урочистим покладанням квітів біля пам’ятнику, розташованого на території ШХТК.

На думку керівництва учбового закладу, подібні заходи освіжають спогади, котрі неможливо забути. 66 років тому закінчилася Велика Вітчизняна війна, минуло дуже багато часу, але рани, котрі вона залишила в серцях громадян, залишаються відкритими ще й досі. Наш народ переміг ворожу навалу, довівши тим самим, що будь-яке зло рано чи пізно буде покаране. Лихо забрало життя мільйонів мирних та невинних душ, які своїм безсмертним подвигом дозволили сучасному суспільству спокійно радіти сонцю та дивитися на мирне небо. Війна скінчилася, але біль втрати ще й досі омиває кров’ю серця непідкореного народу, який зміг протистояти навалі зла та анти людяності, а найголовніше - це довести всьому світу, що справедливість сильніша за будь-яку жорстокість та агресію.

Тому сьогодні вшанування пам’яті героїв – це священний борг, котрий мусить з честю та гордістю виконувати кожний гідний громадянин.

Михайлов Сергій,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]