Дата публікації:
04 квітня 2013
Кількість переглядів:
1217
Поділитися:

У літературній вітальні бібліотеки СумДУ пройшла імпровізована прес-конференція «У гостях у Мольєра», яку організувала доцент кафедри журналістики та філології Ірина Жиленко. Протягом зустрічі студенти-журналісти перевтілилися в героїв мольєрівської комедії: спокусника Дон Жуана, зраджену Ельвіру, мудрого Дон Луїса, наївних Шарлотту і Матюріну, відданого Дон Алонзо та слугу Сганарель. Відвідав прес-конференцію і сам автор – Мольєр.

Герої комедії відповідали на запитання студентів, які на цей час стали представниками ЗМІ телеканалів «СТБ», «Новий», «1+1», «ICTV», газет «І смішно, і грішно», «Літературна Україна», «Бульвар Гордона», журналу «Cosmopolitan» і навіть німецьких і молдовських мас-медіа.

Дискусії учасників торкалися найактуальніших проблем не лише мольєрівської епохи, а й сьогодення: кохання і зради, дружби і підлості, стосунків батьків і дітей, чесного імені та зганьбленого роду. Кожен персонаж відстоював власну точку зору, але усіх розсудив автор. Ще у ХVІІ столітті він створив п’єсу, актуальність якої беззаперечна й нині.

Прес-конференція настільки захопила учасників, що її мовні діалоги могли б стати продовженням відомої комедії, але вже на сучасний манер.

Маргарита Рилова,
Анастасія Нємцева, група ЖТ-02

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]