Дата публікації:
05 квітня 2013
Кількість переглядів:
873
Поділитися:

4 березня у Сумському державному університеті для молодих науковців відбулася презентація конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році.

За словами заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Олександра Цупра, кандидата Президентського кадрового резерву 2012 року, успішність реформування України залежить від ефективності управлінських кадрів: «Заради цієї місії й формується Президентський кадровий резерв, який покликаний залучити талановитих, прогресивно мислячих та цілеспрямованих людей у сфери державного управління для досягнення цілей соціально-економічного  розвитку держави».

Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву здійснюватиметься до 1 травня 2013 року з урахуванням квот за пріоритетними сферами державного управління:

  • фінансово-економічна;
  • соціально-гуманітарна;
  • інвестицій та інновацій;
  • паливно-енергетичний комплекс;
  • сільське господарство;
  • житлово-комунальне господарство.

Учасниками програми мають бути фахівці, які є ініціативними, цілеспрямованими, прагматичними та комунікабельними. Перш за все, вони мають кидати виклики традиційному мисленню та покращувати своє оточення, вміти швидко та якісно оцінювати ситуацію, самостійно приймати потрібні рішення і мотивувати інших людей, брати на себе відповідальність і досягати розв’язання поставлених перед ними завдань.

Зараховані особи до Президентського кадрового резерву протягом п’яти років проходитимуть стажування у центральних органах державної влади, навчатимуться під час тренінгів та стажуванні за кордоном. У подальшому пріоритетними напрямками працевлаштування кандидатів є керівні посади Координаційного центру реформ, Агентства з управління державною власністю, національних проектів, а також патронатні служби Міністерств та Кабінету Міністрів України, радники в Адміністрації Президента.

На думку начальника управління державної служби Головдержслужби України в Сумській області Максима Гаврилюка, зазначена програма допоможе науковцям реалізувати свої напрацювання та покращити життя громадян України. Як зауважив Олександр Цупро, фахівці Сумського державного університету як провідного вищого навчального закладу не лише Сумської області, а й усієї України, мають працювати у державному апараті України та докладати зусилля на створення заможної та конкурентоздатної країни.

Нагадаємо, що у 2012 році із 1000 претендентів зі всієї України до Президентського кадрового резерву зараховано 60 осіб, три із яких – із Сумської області. Цього року планується відібрати 100 осіб. Представники Сумського державного університету уже долучилися до відбіркового етапу.

Для отримання більш детальної інформації необхідно звертатися до Управління державної служби Головдержслужби  України в Сумській області за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, поверх 7, каб. 130, 132.

Вимоги до кандидатів, перелік документів для участі у конкурсі

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]