Дата публікації:
20 травня 2011
Кількість переглядів:
1480
Поділитися:

З 19 по 20 травня на базі Сумського державного університету пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю та пленум Асоціації інфекціоністів на тему: «Труднощі діагностики і терапії інфекційних хвороб».

Участь у заході взяло понад 280 делегатів із усіх областей України, працівники медичної галузі Росії та Білорусії.

Науково-освітнє зібрання щиро привітав ректор СумДУ, професор Анатолій Васильєв, зауваживши, що для навчального закладу велика честь зустрічати у своїх стінах лікарів-академіків, заслужених працівників медичної галузі, професорів та докторів. У свою чергу ведучий конференції, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор медичних наук Михайло Андрейчин висловив вдячність університету за комфортні та максимально зручні для праці умови.

Під час зустрічі науковці розглянули складність поширення, мутації та діагностики інфекційних хвороб. Доповідачами стали як відомі лікарі України, так і студенти-інтерни, зокрема Сумського держаного університету.

Серед тем-доповідей науковців Медичного інституту СумДУ – «Нове в діагностиці і терапії інфекційних хвороб», «Герпевірусні інфекції: діагностика та лікування», «Профілактика розвитку ГРВІ у дітей в період зміни природно-кліматичних умов», «Вивчення впливу колоїдного цитрату наносрібла на клінічний перебіг гострих кишкових інфекцій, мікробіоценоз кишечнику і цитокіни», «ВІЛ-інфекція в умовах інфекційного стаціонару», «Характеристика кандидозної інфекції кишечнику в новонароджених», «Ефективність комбінованої противірусної терапії препаратами пегільованих інтерферонів і рибавірином при лікуванні хворих на хронічний гепатит С» та «сучасна концепція підготовки фахівців медичної мережі до роботи в умовах занесення карантинної інфекції».

Усі виступи конференції було уважно прослухано та обговорено, а також винесено окремі пропозиції подальших професійних дій лікарів-інфекціоністів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]