Дата публікації:
16 квітня 2013
Кількість переглядів:
972
Поділитися:

Диплом Сумського державного університету визнано у Хашимітському Королівстві Йорданія. Про це зазначається в рішенні Міністерства вищої освіти та наукових досліджень Йорданії від 30.01.2013 та листі Міністерства №3/1/904 від 4.02.2013.

З цього приводу 16 квітня СумДУ відвідала йорданська делегація на чолі з Радником з культурних зв’язків Відділення в Україні Посольства Хашимітського Королівства Йорданії в Російській Федерації Мохаммадом Аль-Збуном. Керівництво університету та гості обговорили перспективи науково-технічного співробітництва, студентських обмінів та збільшення контингенту студентів із Йорданії в СумДУ. Сторони засвідчили зацікавленість у підписанні угоди про співпрацю та окреслили аспектиїї реалізації.

Радник з культурних зв’язків Мохаммад Аль-Збун висловив упевненість, що якість підготовки в СумДУ відповідає європейському рівню та наголосив на намірах налагодити науково-освітні контакти з університетом.

«Сумський державний університет – потужний науково-освітній комплекс, що активно розширює інтернаціональні зв’язки. Лише у 2012 році виконувалися 110 міжнародних грантів. Діють програми подвійних дипломів із університетами Німеччини, Швейцарії, Польщі тощо», – зазначив ректор Анатолій Васильєв. За його словами, університет готовий прийняти студентів з Йорданії. Головне, на переконання ректора, – їх базові знання та бажання вчитися.

Нині в закладі створені всі умови для якісного навчання та комфортного проживання іноземних громадян. Прийомом і розміщенням студентів у гуртожитках опікується окремий структурний підрозділ – Департамент роботи з іноземними громадянами, а на кожному факультеті – заступник декана по роботі з іноземними громадянами. Крім того, іноземні студенти постійно залучаються до художньої самодіяльності та спортивного життя університету.

Представники делегації ознайомилися з інформаційно-бібліотечним центром та новим навчально-науковим корпусом СумДУ.

Нагадаємо, що діяльність Сумського державного університету у сфері навчання іноземних студентів, у тому числі й студентів з Йорданії, розпочалася близько 20 років тому. Нині в університеті здобувають освіту близько 1250 іноземних студентів із майже 60 країн світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]