Дата публікації:
17 квітня 2013
Кількість переглядів:
659
Поділитися:

8-12 квітня працівники Сумського державного університету взяли участь у координаційній зустрічі в рамках проекту Європейської Комісії 530349-TEMPUS-1-2012-1-FR-TEMPUS-JPHES «Створення міжуніверситетських старт-ап-центрів для студентської інноваційної діяльності» («Inter-university start-up centers for students’ innovations development & promotion»).

Зустріч відбулася у місті Тампере (Фінляндія) за участю представників консорціуму проекту з Франції, Англії, Португалії, Фінляндії, України, Білорусі та Молдови.

Сумський державний університет представляли заступник декана факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти Олена Купенко та керівник групи грантових програм відділу міжнародного співробітництва Олена Горобченко. Вони дізналися про старт-ап-центри та бізнес-інкубатори у країнах Європейського Союзу, обговорили перспективи створення їх мережі в Україні, Білорусі, Молдові, познайомилися з роботою мережі центрів підтримки інновацій і підприємництва в Тампере, де активно розвивається новий високотехнологічний бізнес.

Зокрема, фахівці центру Talli, розташованого на базі Технологічного університету (Тампере), запропонували підтримку студентам і дослідникам у розробці та втіленні бізнес-ідей, а також створенні позитивного іміджу підприємців-початківців на ринку. Із цією метою для них проводяться семінари, надається безкоштовне приміщення.

Прикладом успішної роботи з відкриття інноваційних бізнес-проектів є центр New Factory, де реалізовано 450 проектів, надано підтримку 70 старт-апам, створено понад 400 робочих місць. Серед послуг, які надає центр – пошуки першого клієнта, зворотній зв’язок зі споживачами, сприяння обміну досвідом між підприємцями.

Представники консорціуму з боку країн ЄС засвідчили зацікавленість у проекті, представили конструктивні плани подальшої реалізації спільних ініціатив.

Наступна зустріч у рамках проекту запланована у травні на базі Сумського державного університету. Вона буде присвячена створенню ІТ-середовища підтримки роботи мережі старт-ап-центрів.

Докладніше про проект

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]