Дата публікації:
26 квітня 2013
Кількість переглядів:
1057
Поділитися:

23 квітня першокурсниця спеціальності «Журналістика» Сумського державного університету Олена Федяй отримала диплом І ступеня у ІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. П’ятикурсник спеціальності «Журналістика» Олександр Литвиненко удостоєний диплому ІІ ступеня. Церемонія нагородження проходила у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві.

Перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма висловив талановитій молоді щиру подяку за участь у конкурсі, побажав здоров’я, добра і подальших успіхів. «Це дуже важливо, що у свої молоді роки ви плекаєте любов до української історії, минулого. Участь у таких конкурсах дає можливість отримати нові джерела більш глибоких знань», – наголосив посадовець.

Привітав переможців і голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України, письменник Борис Олійник: «Ваші твори переконують у тому, що ви є свідомими громадянами незалежної України, любите свій народ і виховуєтеся на засадах патріотичності та інтернаціональності».

Директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус наголосив: «Не маю сумнівів, що серед вас є ті, хто через кілька років зможе зробити світ кращим. І в цьому, мабуть, найбільший сенс подібних конкурсів».

Нагадаємо, Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка спрямований на підвищення рівня знань з української мови і літератури, регіональних мов або мов меншин, представлених в Україні. У 2013 році в ньому взяли участь понад мільйон школярів і студентів з України та з-за кордону.

Вікторія Радченко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]