Дата публікації:
30 квітня 2013
Кількість переглядів:
1171
Поділитися:

У рамках V міжнародного турніру з Госоку Рю карате «Soke Kubota Euro Cup» до Сумcького державного університету завітав президент Міжнародної асоціації карате (IKAInc.), володар найвищого 10 дану, творець стилю Госоку Рю, кіноактор та постановник трюків для Голівуду, викладач Університету Оксідентал (США) Соке Такаюкі Кубота. Він відзначив високий рівень підготовки сумських каратистів, які гідно представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Зокрема, магістрантка спеціальності «Управління інноваційною діяльності» СумДУ Олександра Лозова  впевнено перемогла в турнірі та отримала звання «Гранд-чемпіона» (переможець суперфіналу серед чемпіонів у різних розділах).

Разом із Майстром, в Суми приїхали інструктори Штаб-квартири ІКА Іnc. із США Тед Братакас та Деметріо Муньйос. Разом вони провели дводенний семінар та атестаційний екзамен. Олександра Лозова успішно здала екзамен на 2-й Дан самому Соке Куботі. Також вона посіла ІІ місце у своїй категорії (ката Госоку Рю). Гідно виступали й іноземні студенти СумДУ із Танзанії – Інносент Мазігва, Едгар Кісанга та Джон Кусіга.  У суддівській колегії турніру працювали випускники Сумського державного університету Катерина Лозова (головний секретар), Максим Волков та Дмитро Кучмій (рефері), Дар’я Жильцова й Тетяна Стрюкова (секретарі).

Соке Кубота відзначив, що Сумський державний університет має прекрасні можливості для розвитку фізичних здібностей: «Студенти можуть займатися різноманітними видами спорту, які в університеті активно культивуються і за рахунок тренерського складу, і за рахунок матеріальної бази».

За словами проректора СумДУ Олександра Бріжатого, подібні заходи, як міжнародний турнір з Госоку Рю карате, та високий рівень гостей дають змогу популяризувати спорт серед студентів, заохочувати їх до здорового способу життя: ««На сьогодні в СумДУ діє 30 видів спорту, працює близько 60 спортивних секцій, наявні спортивні команди вищої ліги, навчаються 22 студенти – рекордсмени та призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи».

Шеф-інструктор Української асоціації карате «Госоку Рю Будо», тренер-викладач спортивного клубу СумДУ Анатолій Лозовий наголосив, що карате на Сумщині розвивається досить динамічно і з кожним роком місцеві каратисти досягають нових висот: «Переконливий виступ наших спортсменів на цих змаганнях – яскраве тому підтвердження».

Нагадаємо, що загалом у турнірі взяли участь понад 300 спортсменів – представники Польщі, Вірменії, Казахстану, Росії та десяти регіонів України. Цьогорічний

«Soke Kubota Euro Cup» був організований Міжнародною асоціацією карате, Українською організацією карате «Госоку Рю Будо», концерном «Укрросметал» та Сумським державним університетом.

Тетяна Веремєєва,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]