Дата публікації:
24 травня 2011
Кількість переглядів:
3679
Поділитися:

Мальовничі простори урочища Баси, сповнені привітним весняним сонцем, пахощами хвої та близької річки, і весела дружня атмосфера, яка допомагає кожному відчути себе туристом, – за таких умов 21 травня пройшов традиційний туристичний зліт серед збірних команд гуртожитків СумДУ.

Туристичний зліт розпочався з урочистого параду восьми команд. Капітани рапортували голові студради студмістечка Антону Кравченку. Від імені адміністрації університету присутніх привітала проректор з НПР та соціальних питань Олена Король. «Цьогорічний туристичний зліт проходить під девізом «Підведення підсумків за 2010-2011 навчальний рік». Без перебільшення нам є чим пишатися. Головним здобутком вважаю створення студентської Ради студмістечка, яка активно працює і прославляє гуртожитки за межами нашого міста», - зазначила Олена Король. На туристичний зліт також завітали випускники Сумського державного університету, заступники деканів по роботі в гуртожитках, адміністратори гуртожитків та співробітники відділу по роботі зі студентською молоддю в гуртожитках.

Програма туристичного зльоту складалася з двох частин: спортивної та конкурсної. Свою спритність, швидкість, фізичну силу та витримку команди доводили на конкурсі «Веселі старти». Емоції вболівальників «зашкалювали» під час проведення конкурсу на перетягування канату. Не менш захоплюючими стали змагання під умовною назвою «Рятувальна служба». Спортивне дійство лише розпалило азарт та ентузіазм у студентів, адже попереду на них очікували інші захоплюючі конкурси – встановлення намету, розпалювання вогнища, конкурс на кращу стінну газету та девіз. Не обійшлося і без традиційних співів під гітару біля вогнища. По завершенню всіх змагань на учасників зльоту очікувала достойна винагорода – смачні обіди, аромати від яких наповнювали навколишній ліс.

Після запеклого обговорення члени журі обрали переможців і нагородили почесними грамотами та солодкими подарунками. Відтак, перемогу вномінації «Кращий намет» здобула команда гуртожитку Машинобудівного коледжу СумДУ. Кращу стіннівку презентували студенти гуртожитку №3. Своїми кулінарними шедеврами вразили журі студенти департаменту міжнародної освіти. Найспортивнішими виявилися мешканці гуртожитку №5, а найвправнішими у перетягуванні канату студенти гуртожитку №4. Мешканці гуртожитку СКТ, де також проживають студенти СумДУ, виголосили, на думку журі, найкращий девіз. Дівчата й хлопці з гуртожитку №2 відзначилися в конкурсі художньої самодіяльності.

Туристичний зліт швидко добіг свого кінця. Зміцнення здоров’я студентів, популяризація туристичних видів спорту – це не лише корисно, а й цікаво. А ще є речі, які краще один раз побачити на власні очі: захват студентів, веселий гомін юних туристів і неймовірну красу рідної  природи.

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]