Дата публікації:
18 травня 2013
Кількість переглядів:
1326
Поділитися:

17 травня студенти 3-4 курсів спеціальності «Обладнання хiмiчних виробництв i підприємств будівельних матеріалів» СумДУ відвідали підприємства нафтогазопереробної та харчової галузей промисловості – Качанівський газопереробний завод та ПАТ «Охтирський пивоварний завод» Охтирського району.

Під час екскурсії на Качанівський ГПЗ студенти детально ознайомилися з технологічними процесами підготовки та переробки газу і газового конденсату, оглянули установки осушування, відбензинювання, компримування та зрідження вуглеводневих газів, а також переробки вуглеводневого конденсату.

На Охтирському пивоварном у заводі учасники екскурсії побачили технологічні процеси пророщування хмелю, підготовки солоду та сусла, змішування води з компонентами солоду з утворенням затору, охмеління сусла та підготовки до бродіння, бродіння та дозрівання, фільтрації та розливу. Крім того, вони більше дізналися про роботу технологічного обладнання, а саме заторних та сусловарильних котлів, пластинчатих охолоджувачів, дріжджових танків, циліндро-конічні танків, сепараторів, гідроциклонів, фільтрів, розливочного та розфасовочного апаратів.

Поїздку організував доцент кафедри «Процеси та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв», заступник декана факультету ТеСЕТ з інформаційних та медіа-технологій Олександр Ляпощенко.

Нагадаємо, екскурсії на промислові об’єкти традиційні для СумДУ, адже є гарантією якісної підготовки фахівців у відповідності до потреб галузі. Студенти вже відвідували Угроїдський цукровий завод, Стецьківський та Наумівський спиртзаводи, ПАТ «Сумихімпром», Прилуцьке управління бурових робіт (УБР) НГВУ «Чернігівнафтогаз», Гнідинцівський ГПЗ, АТ «Технологія» та інші.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]