Дата публікації:
18 травня 2013
Кількість переглядів:
861
Поділитися:

17 травня студенти-іноземці Сумського державного університету обговорили актуальні проблеми формування крос-культурних стандартів поведінки серед молоді на міжрегіональному науково-практичному семінарі: «Цінності молоді в умовах крос-культурної взаємодії».

Захід відбувся на базі Інституту педагогіки та психології Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Головою організаційного комітету від СумДУ виступила к.ф.н., доцент кафедри теорії та практики перекладу СумДУ Юлія Косенко.

Студент СумДУ Мустафа Озтюрк із Туреччини у своєму виступі змалював образ жінки у турецькій поезії. Керімлі Ділара розкрила різнобарв’я культури Азербайджану. Про моральні цінності своїх народів говорили Еркан Йилдиз із Туреччини та Ахмед Варасна із Палестини. Зокрема, студент СумДУ Ахмет Ачілов презентував виступ про освіту у Туркменістані. До освітянської теми також звернулися й інші студенти СумДУ: Ндосса Анніа Ібрахім, Окайе Чуквуебука Даніель, Оджі Калу Чуквума, Амах Ото-Обонг Ессієн («Освіта в Нігерії»), Мустафа Ріядх («Освіта в Іраку») та Абдухоліков Оділжон  («Освіта в Узбекистані»).

Наукові керівники студентів СумДУ – викладачі кафедри мовної підготовки іноземних громадян СумДУ – Наталія Ворона, Лариса Біденко та  Наталія Пилипенко-Фріцак.

Також під час семінару студенти дослідили та порівняли сімейне виховання в Україні та Японії, етнопсихологічні особливості функціонування української та грузинської родини, ставлення до смерті в Індії та Україні, мотиви вибору професійної діяльності українських та іноземних студентів, шлюбні відносини в Україні та ОАЕ, національний характер українців, росіян і німців, психологічні особливості виховання дітей у Швеції та Україні тощо.

Нагадаємо, що «крос-культура» – це спілкування та взаємодія представників різних культур та національностей «на межі», «на перетині», «на зіткненні» культур, що може викликати проблематичність у спілкуванні та розумінні на основі несхожості.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]