Дата публікації:
21 травня 2013
Кількість переглядів:
648
Поділитися:

Представники студентської соціальної служби Сумського державного університету обговорили перспективи розвитку безоплатного донорства на Сумщині та необхідність формування прихильності до донорського руху серед молоді під час «круглого столу», що відбувся на базі Сумського обласного центру служби крові.

Також студенти більше дізналися про роботу центру – одного з лідерів за якістю переробленої крові в Україні – та побачили як проводяться обстеження майбутніх донорів, забор крові та її складових.

Під час зустрічі учасники висловили занепокоєння з приводу стану донорства в Україні. Його розвиток набагато повільніший у порівнянні з країнами Європи, Північної та Південної Америки, хоча потреби в донорській крові та її складових виникають постійно. На думку студентів СумДУ, поширення інформації про роль донорства – важливий крок у залученні молоді до лав донорів. За словами представників соціальної служби СумДУ, серед них є ті, хто вже хоча б принаймні раз здавав кров для хворих дітей.

Окрім того, учасники познайомилися з почесним донором України Раїсою Волжиною, нагороджену орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня та заслуженими донорами України – Марією Носаревою та Надією Гончаренко. Також у засіданні взяли участь голова Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України  Ігор Шаповал та директор Сумського обласного центру служби крові  Віктор Любчак.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]