Дата публікації:
22 травня 2013
Кількість переглядів:
996
Поділитися:

В інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки СумДУ відкрилася виставка наукових видань із нагоди Днів інформації. В експозиції представлено понад 430 найменувань, серед яких – книги, монографії, посібники, автореферати, дисертації, захищені у Сумському державному університеті, наукові періодичні видання з різних галузей знань.

З часу проведення попередньої виставки фонди бібліотеки поповнили 20 видань співробітників університету, понад 60 книг, отриманих в дар від авторів, читачів і видавництв. Бібліотека продовжує отримувати літературу з обмінних фондів бібліотек ВНЗ Києва, Львова, Ужгорода, Харкова, Тернополя тощо. Регулярно надходять закордонні наукові періодичні видання: «Politechnika Warszawska. Prace naukowe», «Machine Dynamics Problems», «Demonstratio mathematica».

Бібліотекарі радять переглянути видання ювілейної серії «Вибрані наукові праці академіка В.І. Вернадського» (7-й том), яка ініційована Національною академією наук України з нагоди 150-річчя від дня народження вченого.

Для ознайомлення представлені навчальні посібники з французької мови. Цікавою для економістів стане праця Нобелівського лауреата Елінор Остром «Керування спільним. Еволюція інституцій колективної дії». Книга була подарована бібліотеці СумДУ перекладачем та ініціатором українського видання Тетяною Монтян під час нещодавньої презентації у літературній вітальні.

На виставці презентовано видання у чотирьох книгах з питань енергетики та енергозбереження: «Вітроелектрогенератори», «Вітроводнева енергетика», «Вітроенергетика», «Альтернативна енергетика».

Представлено також 13 збірників матеріалів конференцій, які традиційно проводяться в СумДУ: «Перший крок у науку», «Екологічний менеджмент у загальній системі управління», «Інформатика, математика, автоматика», «Економічні проблеми сталого розвитку», «Соціально-гуманітарні аспекти розвитку сучасного суспільства».

Поціновувачам раритетних видань буде цікаво ознайомитися з факсимільними виданнями творів і факсимільним відтворенням першого із чотирьох альбомів малюнків Тараса Шевченка.

У бібліотеці СумДУ можна ознайомитися з художньою літературою, серед якої – твори Лесі Українки «Незабутні шедеври: поезія, драматургія», Антоніни Листопад «Соловки», Уласа Самчука «Марія», спогади у двох книгах Григорія Костюка «Зустрічі і прощання» та інші.

Увазі студентів і викладачів пропонуються історичні праці «Видатні росіяни в історії України», «Видатні болгари в історії України», «Видатні поляки в історії України».

Ці та інші видання Ви можете переглянути в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки СумДУ, ауд. 212. Виставка триватиме до 31 травня.

Інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки СумДУ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]