Дата публікації:
26 травня 2011
Кількість переглядів:
3811
Поділитися:

З 18 по 21 травня в Сумському державному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з програмування серед студентських команд. Олімпіада має статус чвертьфіналу Першості світу з програмування.

Нагадаємо, що в 2010 році завдяки СумДУ Всеукраїнську олімпіаду вперше провели в режимі он-лайн, що дозволило залучити більше нових команд.

Цього року учасниками першого етапу олімпіади стало понад 650 студентів з 400 вищих навчальних закладів України. До другого етапу дійшло близько 170 команд з 150 вітчизняних ВНЗ, які змагалися в межах своїх регіонів. Так, за путівки до півфіналу в центральному регіоні змагалося 28 команд з Сум, Вінниці, Хмельницька, Кам'янця-Подільська, Житомира, Полтави, Черкас і Харкова, які прибули до СумДУ.

Право представляти Україну у півфіналі Першості світу з програмування здобули дві команди Сумського державного університету, команда з Вінницького національного технічного університету і команда з Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Уже в жовтні вони змагатимуться з кращими командами світу в Румунії. Це вже другий вихід команди СумДУ до півфіналу. І якщо Сумський державний університет у 2010 році презентувала одна команда, то цього року – їх уже дві.

У рамках Всеукраїнської олімпіади з програмування пройшла науково-практична лекція, на якій представники компанії Viewdle презентували програму індексування відео.

Спонсорську підтримку Всеукраїнської олімпіади з програмування надали компанія «NetCracker», ГК «Еліт-Вектор», ГК «Ефективні рішення», ДП «Інком» і компанія «CPCS».

Вітаємо переможців і бажаємо успіхів у півфіналі!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]