Дата публікації:
24 травня 2013
Кількість переглядів:
891
Поділитися:

У Шосткинському інституті Сумського державного університету відбулася презентація спеціальностей «Переклад» та «Правознавство» заочної та дистанційної форм навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр».

Директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Станіслав Мелейчук зауважив: «Динамічний розвиток та активне впровадженняу навчання сучасних ІТ-технологій дозволить студентам без перешкод опановувати спеціальність «Переклад» чи «Правознавство», а випускникам Шосткинського інституту СумДУ реалізувати найсміливіші амбіції обраного фаху в майбутньому». 

Про умови вступу та переваги дистанційної та заочної форм навчання  за спеціальністю «Правознавство» розповів заступник декана юридичного факультету Олександр Ільченко. Він підкреслив, що процес підготовки висококваліфікованих правознавців за заочною та дистанційною формами навчання здійснюється на засадах ґрунтовності та якості: «На студентів чекає поглиблене вивчення земельного, медичного, пенсійного та інформаційного права та права соцзабезпечення. Випускники зможуть працювати суддями, адвокатами, нотаріусами, слідчими, юрисконсультами тощо».

За словами заступника декана факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Ярослава Яненко, спеціальність «Переклад» відкриває студентам широкі можливості вивчення особливостей синхронного перекладу, опановування англійської, німецької, французької, польської, латинської, китайської мов для подальшого навчання та працевлаштування в будь-якій країні світу. «Студенти беруть активну участь у міжнародних грантових проектах, програмах, проходять мовну практику та стажування закордоном», – зауважив заступник декана Ярослав Яненко. Нині випускники спеціальності «Переклад» успішно працюють перекладачами у державних установах та приватних фірмах, ЗМІ, бюро перекладів, стають співробітниками дипломатичних представництв та відділів міжнародних зв’язків.

Нагадаємо, що дистанційна та заочна форма навчання дозволяє одночасно отримати дипломи за двома спеціальностями у будь-який зручний час із будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернету. Підготовка фахівців проводиться безпосередньо в базовому навчальному закладі в м. Суми, в інститутах СумДУ у Конотопі та Шостці, а також у навчально-консультаційних пунктах та локальних центрах дистанційного навчання.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]