Дата публікації:
29 травня 2013
Кількість переглядів:
1488
Поділитися:

27-30 травня в Сумському державному університеті спільно з Інститутом інноваційних технологій та Міністерством освіти і науки України пройшли засідання науково-методичної комісії за напрямом «Метрологія, стандартизація та сертифікація». У них взяли участь представники кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» СумДУ, а також завідувачі відповідних кафедр провідних ВНЗ Києва, Донецька, Одеси, Львова, Дніпропетровська, Харкова, Севастополя, Херсона.

Навчально-методична комісія відзначила значний досвід СумДУ з підготовки спеціалістів і магістрів за спеціальністю «Якість, стандартизація та сертифікація», позитивно оцінила матеріально-технічну базу, наукове і методичне забезпечення філії кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» за напрямом «Стандартизація, сертифікація та метрологічне забезпечення» на базі державного підприємства «Сумський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

За словами ректора СумДУ Анатолія Васильєва, філософією діяльності університету є гарантування якості освіти. Тож заклад зацікавлений у розвитку такого напряму підготовки, як метрологія, стандартизація та сертифікація.

«Навчально-методична комісія невипадково обрала саме сумський виш для проведення засідань. СумДУ знаний в усій Україні як університет, що рухається вперед, використовує сучасні підходи до організації науково-освітнього процесу та відкритий до співпраці», – наголосив голова комісії, завідувач кафедри метрології, стандартизації та сертифікації Київського національного університету технологій та дизайну Анатолій Зенкін.

За підсумками зустрічі комісія вважає за доцільне та пропонує надати Міністерству освіти і науки України державне замовлення на напрям «Метрологія, стандартизація та сертифікація» для Сумського державного університету.

Нагадаємо, нині в Україні підготовку бакалаврів за напрямом «Метрологія, стандартизація та сертифікація» здійснюють десять вищих навчальних закладів України. Більшість ВНЗ виходить на стадію підготовки магістрів за спеціальністю «Метрологічне забезпечення випробувань та якості продукції». Тому перед університетами постає завдання розробити єдині вимоги освітньо-професійної програми, освітньо-кваліфікаційної характеристики та навчальних планів.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]