Дата публікації:
04 липня 2013
Кількість переглядів:
949
Поділитися:

2 липня в Сумському державному університеті факультет іноземної філології та соціальних комунікацій святкував випускний. Цього року дипломи про вищу освіту отримали 105 магістрів і спеціалістів за спеціальностями «Журналістика» та «Переклад». Червоними дипломами відзначені 7 найуспішніших випускників.

За словами декана факультету Валентини Опанасюк, ІФСК орієнтований на посилення міжнародної співпраці. Зокрема, зараз виконується низка міжнародних грантів, укладені договори за програмами подвійних дипломів із закордонними університетами, реалізуються студентські обміни. Про якість освіти свідчить те, що студенти факультету стають переможцями всеукраїнських і міжнародних олімпіад, конкурсів наукових робіт і фестивалів, представляють власні наукові дослідження на міжнародному рівні – у Російській Федерації, Білорусі, Литві тощо.

«Студентські роки в СумДУ були дуже насиченими. Упродовж навчання брав участь у міжнародних конкурсах з української мови, конференції з соціолінгвістики у Львові тощо. Упевнений, що знання, отримані в університеті, дозволять реалізуватися у професії. Задоволений, що навчальна база факультету постійно поповнюється. Мав можливість практикуватися в університетській радіостудії. Майбутнє планую пов’язати з пресовою чи радіожурналістикою», – розповів випускник спеціальності «Журналістика» Олександр Литвиненко.

 «Навчатися було дуже цікаво, і за це вдячна викладачам. Надовго запам’ятається робота над авторським циклом телепередач «Знай наших», коли брала інтерв’ю у відомих сумчан – спортсменів, медиків, громадських діячів. Планую і після університету продовжувати займатися улюбленою справою», – зазначила магістрантка-журналіст Альона Котенко.

«СумДУ для мене – це не лише навчання, а й активне творче життя: участь у команді КВН «Фан-клуб», виступи на сцені у складі танцювального колективу. Надалі у планах – будувати кар’єру за професією», – поділилася враженнями випускниця спеціальності «Переклад» Лілія Гордієнко.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]