Дата публікації:
09 липня 2013
Кількість переглядів:
945
Поділитися:

Учасники народного ансамблю бального танцю «Силует» Сумського державного університету взяли участь у міжнародних мистецьких фестивалях «Співдружність таллінських талантів», що проходив у місті Таллін (Естонія) 26-29 червня, та «Балтійські канікули», що відбувся в місті Наанталі (Фінляндія) з 1 по 4 липня.

Студенти СумДУ виступили у номінації «Хореографія» і представили під час конкурсної програми композиції «Ніжність», «Танго» та «Латин Мікс». У Талліні за естетичне втілення бального танцю засобами сценічного мистецтва та високий рівень хореографічної підготовки «Силует» (художній керівник – Ольга Гараніна) отримав спеціальний приз журі фестивалю. У Наанталі ансамбль бального танцю СумДУ став лауреатом І ступеня.

Постановки за участю студентів СумДУ були обрані до програм відкриття фестивалів і гала-концертів із понад 70 хореографічних номерів.

Загалом творчі здібності демонстрували понад 300 студентів і школярів із Естонії, Латвії, України, Російської Федерації, Білорусі, Казахстану та Китаю. Конкуренцію колективу СумДУ склали студенти «Львівської політехніки», Кримського університету культури, мистецтв і туризму, Сімферопольського музичного училища, Алма-Атинської консерваторії, Мінської консерваторії, Російської балетної школи, учасники таллінських хореографічних колективів тощо.

У складі журі фестивалів – заслужені працівники культури, керівники балетних шкіл і ансамблів, завідувачі кафедр хореографії, балетмейстери, прими-балерини.

За словами художнього керівника культурно-мистецького центру СумДУ Ольги Бондаренко, «Силует» підкорив серця високопрофесійного журі та публіки своєю грацією, артистизмом і оригінальними хореографічними постановками.

Сумський державний університет вітає учасників колективу «Силует» із високими досягненнями, бажає наснаги, нових творчих злетів і перемог!

Нагадаємо, культурно-мистецький центр СумДУ проводить набір студентів до гуртків художньої самодіяльності. Запрошуються всі бажаючі! Звертатися до кабінетів Г-411 або Г-412.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]