Дата публікації:
31 травня 2011
Кількість переглядів:
1406
Поділитися:

В університеті створена студентська соціальна служба, покликана надавати цілий комплекс соціальних послуг студентам, школярам і всім, хто звертатиметься за допомогою.

Урочиста презентація студентської соціальної служби відбулася 26 травня за участі студентів провідних вишів Сумщини, представників влади і громадських організацій. Із вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Олена Король. За її словами, ідея створення служби належить групі ініціативних студентів, які переймаються соціальними проблемами суспільства. «Роль спеціалістів у новоствореній службі виконуватимуть студенти, працюючи за принципом «рівний-рівному». Служба діятиме у рамках комплексної цільової програми «СумДУ – сумчанам», презентація якої відбудеться восени цього року», – зазначила Олена Король.

Голова студентської соціальної служби, студент Медичного інституту Дмитро Бойчук у своєму виступі підкреслив: «Важливо те, що наша служба за формами і напрямками роботи не дублює жодної зі студентських організацій: студентську раду, студентське самоврядування або студентську профспілку, проте доповнює діяльність цих організацій». Крім того, голова озвучив поставлені цілі та завдання, зокрема служба:

  • навчатиме студентів усіх спеціальностей основам першої долікарської допомоги;
  • підтримуватиме та розвиватиме волонтерський рух у студентському середовищі;
  • сприятиме здобуттю студентами знань із різних напрямків соціальної роботи;
  • пропагуватиме здоровий спосіб життя та проводитиме лекції з метою профілактики інфекційних захворювань та шкідливих звичок;
  • організовуватиме спільно з відповідними службами індивідуальні та групові соціально-економічні, юридичні, психологічні консультації, тренінги, бесіди та інше.

Вирішення існуючих проблем проходитиме комплексно, оскільки студентська соціальна служба тісно співпрацюватиме з рядом організацій. Під час дискусії активно обговорювалися перші кроки спільної роботи з представниками Сумського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, «Клініки, дружньої до молоді», соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, студентської Ради гуртожитків СумДУ, студентського профкому, СОГО «Соціальні ініціативи Сумщини», СОГО «Ліга ділових і професійних жінок», координатором проекту «Студентський лелека» тощо. Так, голова Сумської обласної громадської організації «Асоціація молодих медиків Сумщини» Ярослав Лата назвав створення соціальної служби унікальною подією в межах міста та області, специфічним інструментом для зв’язку студентів з іншими організаціями.

До лав студентської соціальної служби можуть приєднатися усі бажаючі.

Ліна П’ятниця

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]