Дата публікації:
20 серпня 2013
Кількість переглядів:
887
Поділитися:

Наприкінці серпня співробітники кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я СумДУ завершили перший етап розробки та впровадження сучасної системи управління якістю медичної допомоги хворим на артеріальну гіпертензію. Масштабне наукове дослідження, розпочате у грудні минулого року, пропонує програму профілактики інфарктів та інсультів, має на меті навчити людей самоконтролю та відповідальному ставленню до власного здоров’я.

«Медичний інститут СумДУ стоїть на варті здоров’я сумчан. Застосувавши сучасні ІТ-технології, ми запровадили систему смс-нагадування про необхідність прийняти ліки для осіб, що перебувають на диспансерному обліку. Це – новий в Україні підхід, який високо оцінили у Міністерстві охорони здоров’я», – зазначив завідуючий кафедри, к. мед. н., доц. Владислав Сміянов. За його словами, практичним результатом дослідження, реалізованого у співпраці з проблемною лабораторією «Центр соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень» та Сумською клінічною лікарнею №5, стало прийняття відповідних організаційних та управлінських рішень у цьому медичному закладі.

У рамках програми лікарі-інтерни та студенти старших курсів Медінституту спільно з дільничними медсестрами відвідали удома хворих, а саме виміряли артеріальний тиск, провели соціологічне опитування з даної теми та роз’яснювальну бесіду щодо факторів ризику, пов’язаних із артеріальною гіпертензією, та можливих ускладнень хвороби. Для відстеження динаміки показників здоров’я усі хворі отримали журнали спостережень з артеріальної гіпертензії, розроблені науковцями СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]