Дата публікації:
01 червня 2011
Кількість переглядів:
1454
Поділитися:

Спеціальність «Комп'ютерна механіка», яка введена в Україні з 2011р., акредитована в Сумському державному університеті за вищим четвертим рівнем. Це дає право готувати випускників трьох освітньо-кваліфікаційних рівнів за денною формою навчання: бакалавр, спеціаліст та магістр.

Наявність в Сумському державному університеті спеціальності «Комп'ютерна механіка» обумовлена специфікою  промислового регіону, адже Суми є визнаним центром з розробки та виробництва унікальних відцентрових машин не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Тому попит  на фахівців з «Комп'ютерної механіки» гарантований.

Завдяки тісній співпраці випускаючої кафедри з університетами Польщі: Політехнікою Шльонской (м. Глівіце), Політехнікою Свєнтокжіскою (м. Кельце) та Політехнікою Вроцлавською (М. Вроцлав) студенти спеціальності «Комп'ютерна механіка» брати  участь у спільних наукових проектах, а також продовжують навчання у цих університетах.

Окрім того, при кафедрі відкрита аспірантура та докторантура, діє спеціалізована вчена рада з захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.

Основне призначення нової спеціальності – підготовка фахівців у галузі сучасних комп'ютерних технологій для виконання різноманітних інженерних і наукових досліджень, комп'ютерного моделювання, проектування і розрахунку машин, перш за все, відцентрових насосів і компресорів. Унікальність, важливість і особливість спеціальності «Комп'ютерна механіка» відносить її до обмеженої кількості спеціальностей, студенти яких отримують підвищену на 18%, в порівнянні з іншими студентами, стипендію.

Випускники спеціальності «Комп'ютерна механіка» отримають поглиблені знання з фундаментальних наук, освоюють сучасні мови програмування, передові комп'ютерні технології, вивчають сучасні програмні комплекси для розрахунків і оптимізації технічних систем, зокрема, ліцензійні комплекси ANSYS (США) і modeFrontier (Італія), які є світовими лідерами в цій галузі.

Навчаючись на спеціальності «Комп'ютерна механіка»  у Сумському державному університеті студенти зможуть отримати гідну вищу освіту, яка відповідає сучасному світовому рівню.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]