Дата публікації:
02 вересня 2013
Кількість переглядів:
1979
Поділитися:

2 вересня на базі Сумського державного університету відкрито лікувально-профілактичний заклад санаторного типу для студентів денної форми навчання та співробітників. Санаторій-профілакторій СумДУ працюватиме в амбулаторному режимі протягом 13-14 змін у рік тривалістю 21-24 дні кожна і розрахований на прийом 50 відвідувачів одночасно. Перший заїзд – 6 вересня 2013 року.

«Відкриття санаторію-профілакторію є свідченням соціально орієнтованої політики Сумського державного університету», – наголосив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Як зазначив голова облдержадміністрації Юрій Чмирь, СумДУ не лише гарантує якісну вищу освіту, а й дбає про здоров’я студентів і співробітників. Керівник області наголосив на вагомому внеску університету в модернізацію медицини Сумщини. «Переконався, що умови та медичне обладнання в санаторії відповідають найвищим стандартам», – додав  Юрій Чмирь.

Голова обласної ради Геннадій Михайленко підкреслив, що заклад стане окрасою обласного центру та слугуватиме оздоровленню молоді – майбутнього держави. За словами міського голови Геннадія Мінаєва, санаторій-профілакторій СумДУ – чудовий подарунок усім сумчанам до 70-річного ювілею визволення міста.

Від імені студентства голова профспілкової організації студентів СумДУ Ганна Яковлева подякувала за створення додаткових можливостей для оздоровлення.

Санаторій-профілакторій розташований на території колишньої садиби Параскеви Штеричевої. Головний будинок (нині приміщення санаторію) є пам’яткою архітектури XIX – початку XX ст. національного значення. Він був зведений за проектом архітектора Олександра Паліцина у 1810-х роках та реконструйований Карлом Шольцем у 1890-х роках.

За Рішенням Сумської обласної ради від 17.02.2012 року, відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів України та наказом МОНмолодьспорту України садибу площею понад 2,8 га з усім комплексом будівель було передано зі спільної власності територіальної громади області до державної власності з наданням у постійне користування Сумському державному університету.

У санаторії-профілакторії кадровим складом Медичного інституту СумДУ надаються лікувально-оздоровчі та діагностичні послуги з електролікування (електрофорез, гальванізація, ампліпульс, діадинамометрія, дорсонвальтерапія, КВЧ- та УВЧ-хвилева терапія); електросвітлолікування (ультразвукова терапія, фонофорез, магнітотерапія, лазеротерапія, інгаляторій з аромотерапією, фітотерапія); масажу (у т. ч. апаратного); лікувальної фізкультури і механотерапії тощо.

Обладнання діагностичного відділення забезпечує електрокардіографію, спірографію, реографію, фонографію, електроенцефалографію, велоергометрію на сучасному діагностичному комплексі «Кардіо +». У закладі організовано триразове дієтичне харчування.

Лікувально-оздоровчі послуги надаються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Сумського державного університету та з інших джерел.

На території колишньої садиби університет потужними темпами веде реконструкцію інших будівель із наступним (до 1 вересня 2014 року) розміщенням у них стоматологічного відділення санаторію-профілакторію та стоматологічного навчально-наукового корпусу Медичного інституту СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]