Дата публікації:
06 вересня 2013
Кількість переглядів:
682
Поділитися:

Аспірант кафедри економічної теорії Сумського державного університету  Віталій Омельяненко зустрівся з дипломатами Посольства Естонії. Персональне запрошення він отримав завдяки другому призовому місцю у Всеукраїнському конкурсі есе на тему «Повернення до Європи: шлях Естонії та уроки для України». Інтелектуальне змагання проходило за підтримки Посольства Естонії в Україні та громадської організації «Європейський рух для України».

Дослідження аспіранта, виконане під науковим керівництвом декана факультету економіки та менеджменту, д.е.н., проф. Ольги Прокопенко, торкалося успішного поступу Естонії на шляху євроінтеграції. Віталій у конкурсній роботі запропонував свої концептуальні ідеї втілення естонського досвіду в українському вимірі.

Упродовж розмови у Посольстві Естонії автори найкращих есе разом із дипломатами розглянули історичні, національні та геополітичні відмінності країн та чинники, які свого часу визначили сценарій становлення обох держав, пригадали «шокову терапію» реформ в Естонії на початку 1990-х та її шлях до Європейського Союзу. На згадку про зустріч усі конкурсанти отримали пам’ятні подарунки – книги «Погляд на Естонію» з підписами дипломатів.

Сумський державний університет  вітає переможця та його наукового керівника і бажає подальших успіхів!

Ольга Прокопенко, д.е.н., проф., завідувач кафедри економічної теорії,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]