Дата публікації:
10 вересня 2013
Кількість переглядів:
968
Поділитися:

За результатами перемоги у тендері, який проводився Міністерством освіти і науки України, Сумський державний університет уклав відповідну угоду на суму понад 3,8 мільйона гривень. Заклад став одним із дев’яти ВНЗ держави, які отримають державне фінансування на наукові дослідження у рамках Державної цільової програми «Наука в університетах».

Мета проекту СумДУ полягає у розробці технологій синтезу і проведенні доклінічних випробувань новітніх композитних біонаноматеріалів на основі ортофосфатів кальцію як засобів медичного призначення, що можуть використовуватися у клініках ортопедії, травматології і стоматології. В результаті досліджень будуть створені новітні наноструктуровані апатит-полімерні багатофункціональні матеріали, що використовуватимуться у практичній медицині як імплантати та ендопротези.

За словами начальника науково-дослідної частини СумДУ Дениса Курбатова, вже сама участь нашого університету у виконанні проекту за Дежавною програмою – це визнання високого рівня наукових досліджень науковців університету. Крім цього, розробка нових біосумісних наноматеріалів це шлях до підвищення якості медичної допомоги, а відповідно і якості життя людей в нашій країні.

Серед інших ВНЗ, які вибороли фінансування Міністерства, – Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (близько 2,5 мільйона гривень), Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка (2,1 мільйона гривень), Донецький національний університет (1,9 мільйона гривень), Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна (1,6 мільйона гривень) та інші.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]