Дата публікації:
11 вересня 2013
Кількість переглядів:
956
Поділитися:

Сумський державний університет прийняв студента з Португалії на навчання у рамках міжнародного грантового проекту EMINENCE освітньої програми ЄС «Еразмус Мундус».

Протягом навчального року Педро Патойло з Університету Порту (м. Порту, Португалія) навчатиметься на факультеті економіки та менеджменту в англомовній групі разом із українськими студентами.

Він опановуватиме 16 дисциплін, серед яких – «Економічна теорія», «Управління персоналом», «Основи менеджменту», «Фінанси та кредит», «Економіка міжнародних відносин» тощо. Його результати за підсумками року будуть зараховані на батьківщині.

«З усією відповідальністю підійшов до вибору українського вишу і обрав саме СумДУ. Ретельно вивчав інформацію про університет на англомовній версії вашого сайту, ознайомився з матеріально-технічною базою та специфікою навчання. Хочу відзначити розвиток ІТ-технологій та серйозний підхід до наукових досліджень. З перших днів (а я тут вже протягом тижня) помітив високий рівень володіння англійською мовою як викладачів, так і студентів.  Мої очікування від навчання в СумДУ – ґрунтовні знання в економічній сфері та участь у художній самодіяльності, адже я граю на гітарі та співаю», – поділився враженнями Педро.

Нагадаємо, що в липні цього року Європейська Комісія підтримала заявку СумДУ на продовження участі у міжнародному грантовому проекті в рамках програми ЄС Erasmus Mundus EMINENCE ІІ «Інтеграція сусідніх східноєвропейських регіонів через співробітництво у вищій освіті» (Integration of  Neighbouring Eastern Regions through Cooperation in Higher Education) на наступні три роки. Реалізацію проекту СумДУ розпочав у 2012 році.

До речі, цього року в СумДУ навчатимуться близько 1300 іноземних студентів, у тому числі 30 європейців (із Австрії, Норвегії, Іспанії, Польщі, Латвії, Молдови), а також молодь із США.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]