Дата публікації:
12 вересня 2013
Кількість переглядів:
1312
Поділитися:

Викладач кафедри теорії та практики перекладу Сумського державного університету Олеся Єгорова отримала індивідуальну стипендію від Баварського центру вищої школи для Центральної, Східної та Південної Європи (BAYHOST) на навчання в університеті Отто-Фрідріха (м. Бамберг, Німеччина) та пройшла підвищення кваліфікації під час ХХХV Міжнародного літнього університету.

Міжнародний літній університет зібрав понад 100 представників із 29 країн світу. Упродовж місяця учасники проекту мали насичену освітню та культурну програму: відвідували практичні заняття з лексики та граматики німецької мови, семінари з літератури та країнознавства, спецкурси зі стилістики та дидактики, воркшопи від провідних європейських науковців, креативні курси з журналістики, віршування, драматичного і фотомистецтва, а також побували на екскурсіях містом та різноманітних культурних заходах.

Олеся Єгорова вважає, питання стандартизація освіти є одним із ключових на шляху України до євроінтеграції. Тож такі освітні програми дають можливість українським викладачам не лише вдосконалювати практичні мовні навички та передавати їх студентам, а й упроваджувати європейський досвід у вітчизняний навчальний процес. «Навчання у Міжнародному літньому університеті стане імпульсом до подальшого особистісного розвитку. У найближчих планах – участь у конкурсі на отримання стипендії для наукового проекту в університеті Отто-Фрідріха. Його втілення сприятиме налагодженню відносин між СумДУ та німецьким ВНЗ», – додала науковець.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]