Дата публікації:
13 вересня 2013
Кількість переглядів:
2687
Поділитися:

13 вересня програмісти України святкують професійне свято. Історія розвитку комп’ютерної техніки налічує багато сторінок. Сумський державний університет не лише впроваджує найсучасніші ІТ-технології, а й дбає про збереження старих технічних пристроїв, які відійшли у минуле, але не втратили історичну цінність.

Музей комп’ютерної техніки, що діє на базі СумДУ вже протягом п’яти років, налічує близько 200 експонатів. Серед них – електронні обчислювальні машини та серверні системи, мережеве обладнання, калькулятори різних поколінь, графічні системи, накопичувачі на магнітній стрічці, блоки пам’яті на феритових кільцях, перфоратори тощо.

Найстаріший пристрій, представлений у музеї, – арифмометр «Фелікс» 1950-х років випуску. Особливо привертає увагу ЄС ЕОМ. Її аналоги обслуговували літні Олімпійські ігри у Москві 1980 року та застосовувалися на всіх радянських виробництвах. Відвідувачі із захопленням оглядають пристрої перших в університеті електронно-обчислювальних машини «Наірі» та «Промінь», персональні комп’ютери типу «Іскра-1030» та «Істра», раритетні «Миші» та дискети, проекційні системи та інше.

На стінах музею розміщено інформаційні дошки з історією розвитку комп’ютерної техніки, портретами та біографіями видатних вчених, етапами становлення розвитку інформаційно-телекомунікаційної системи СумДУ.

Виставка відкрита для відвідування в аудиторії Ц-231.

Із нагоди професійного свята Сумський державний університет вітає студентів і працівників комп’ютерної сфери, бажає подальших успіхів на професійному шляху!

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]