Дата публікації:
17 вересня 2013
Кількість переглядів:
828
Поділитися:

17 вересня у рамках Всеукраїнського Олімпійського уроку з першокурсниками Сумського державного університету зустрілися бронзовий призер ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні, чемпіон світу з боксу, магістрант СумДУ Тарас Шелестюк та призери всеукраїнських і всесвітніх змагань із легкої атлетики, магістранти СумДУ Віталій Корж і Віталій Бутрим.

«Розвитку спортивного напряму в Сумському державному університеті приділяється особлива увага. До занять у 60 секціях із 30 різних видів спорту залучаються тисячі студентів. У СумДУ навчаються близько 40 спортсменів європейського та світового рівнів, понад 200 призерів чемпіонатів України з різних видів спорту.Визначні спортивні перемоги студентів СумДУ піднімають престиж університету та області, стають гордістю України», – зазначив ректор Анатолій Васильєв. Він наголосив, що в СумДУ студенти мають можливість успішно поєднувати навчання та спортивні захоплення.

Голова Сумського регіонального відділення НОК України Олена Петрова розповіла студентам про діяльність комітету та поділилася згадками про власний успіх на зимових Олімпійських іграх 1998 року в Нагано: «Кожен спортсмен високого рівня мріє про Олімпійську медаль. Здобути її – це ні з чим не порівнювані емоції, гордість за себе та за власну державу». З її слів, Всеукраїнський Олімпійський урок в Україні проводиться вдев’яте. Як і Олімпійський день та тиждень, він має на меті популяризувати спорт серед молоді.

«У Сумському державному університеті мене підтримують, вітають із перемогами. Емоції вболівальників заряджають на нові успіхи, надихають знову і знову здіймати над рингом переможний український прапор», – розповів боксер, магістрант спеціальності «Медіакомунікації» Тарас Шелестюк. У ході зустрічі він представив присутнім власну біографічну книгу «12 раундів до мети». За його словами, книга вчить, як не здаватися, не опускати руки і досягати бажаного. «Зворотній бік перемог – це щоденні титанічні зусилля. Долати труднощі допомагає підтримка людей, які в мене вірять, а також співпраця та взаєморозуміння з тренером Володимиром Вінніковим», – зізнався спортсмен. Він побажав студентам знаходити мотивацію до самовдосконалення.

«Ця книга – одна з перших про український бокс. Вона висвітлює не лише хронологію переможних боїв Тараса Шелестюка, а й ті моменти, які не побачиш з екрана телевізора: його становлення як спортсмена починаючи з дитинства, стосунки між суперниками поза рингом. Видання містить коментарі проректора з науково-педагогічної роботи СумДУ Олександра Бріжатого, згадки батьків і друзів», – зазначив директор видавничого центру «Самміт-книга» м. Київ Іван Степурин.

Магістрант СумДУ спеціальності «Медіакомунікації», легкоатлет Віталій Корж поділився враженнями про перемогу у Всесвітній літній Універсіаді в Казані, згадав дружню атмосферу, яка склалася між спортсменами з усіх країн світу.

Упродовж Олімпійського уроку присутні мали можливість особисто поставити спортсменам запитання, переглянути фото- та відеоматеріали яскравих моментів спортивного життя Сумського державного університету. Окрім того, студенти взяли участь у вікторині на тему історії спорту та Олімпійських ігор. Правильні відповіді відзначалися сувенірами від Національного олімпійського комітету.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]