Дата публікації:
18 вересня 2013
Кількість переглядів:
652
Поділитися:

Голова профкому співробітників Сумського державного університету  Валентина Боровик та голова профкому студентів Ганна Яковлєва взяли участь у ХХVI з’їзді Євразійської асоціації профспілкових організацій університетів (ЄАПОУ) «Профспілковий рух в університетах і виклики часу», що проходила із 10 по 13 вересня у Мінську (Республіка Білорусь).

Під час з’їзду делегати обговорили процеси реорганізації університетів в умовах демографічного спаду та зміну державних пріоритетів при підготовці фахівців у різних галузях економіки. Також учасники підбили підсумки роботи Асоціації та сформували нові завдання щодо вдосконалення діяльності профспілкових організацій університетів і ЄАПОУ в рамках інтернаціоналізації освіти та поглиблення гуманітарного співробітництва між університетами.

У роботі з’їзду взяли участь понад 60 представників профспілкових організацій університетів з Республіки Білорусь, України, Російської Федерації, Казахстану, Придністров’я, Киргизстану, Вірменії. Серед доповідачів – голова Білоруської профспілки працівників освіти і науки Олександр Бойко, голова Федерації профспілок Білорусі Олена Манкевич, перший заступник Міністра освіти Республіки Білорусь Олександр Жук та ін.

Валентина Боровик та Ганна Яковлєва виступили на секційних засіданнях, де обговорили роль та необхідні зміни у сфері діяльності профспілок в інформаційному суспільстві.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]