Дата публікації:
19 вересня 2013
Кількість переглядів:
935
Поділитися:

Доктор фіз.-мат. наук, професор факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету Олексій Хоменко як провідний лектор взяв участь у V Міжнародному Конгресі, а також відвідав виставку «Кольорові метали-2013» у Красноярську (Російська Федерація).

Конгрес об’єднав три щорічні міжнародні зустрічі – конференцію і виставку «Алюміній Сибіру», симпозіум «Золото Сибіру» та конференцію «Металургія кольорових і рідких металів». Цього року до заходів долучилися понад 600 представників 230 компаній із 33 країн світу – Великобританії, Німеччини, Голландії, Ізраїлю, Індії, ОАЕ, Норвегії, Китаю, США, Франції, Бельгії, Бахрейну, Бразилії, Австралії, Ямайки, Південної Африки та ін.

У ході конгресу заслухали понад 300 доповідей із таких напрямів: «Здобуття алюмінію», «Сучасні технології видобутку мінеральної сировини», «Економіка, фінанси, проекти в гірничо-металургійній галузі», «Лиття кольорових металів і сплавів», «Виробництво благородних металів» тощо.

У рамках конгресу провідні науковці світу провели курс традиційних настановних лекцій у галузі металургії. Професор СумДУ Олексій Хоменко виступив як лектор з доповіддю на тему: «Нерівноважна еволюційна термодинаміка межового тертя і фрагментації металів» для викладачів, студентів, магістрантів та аспірантів Сибірського федерального університету, а також – у секції «Обробка металів тиском і термообробка металів» з лекцією про «Гістерезисні явища при переривчастому режимі межового тертя».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]