Дата публікації:
01 жовтня 2013
Кількість переглядів:
927
Поділитися:

30 вересня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ пройшли урочистості до Дня перекладача. У ході зустрічі відбулася символічна посвята першокурсників у перекладачі. Майбутні знавці англійської, німецької, французької, китайської та латинської мов поділилися цікавими фактами про країни світу, а також виявили творчі здібності.

Декан факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Валентина Опанасюк побажала студентам мати високу професійну культуру, продовжувати найкращі традиції, а також своїми успіхами прославляти університет.

За словами заступника завідувача кафедри германської філології Наталії Таценко, випускники спеціальності «Переклад» СумДУ мають усі шанси стати успішними. Цьому сприяє належна матеріально-технічна база та можливість навчати студентів за всіма видами перекладу.

Подарунком до свята стали привітання колег з кафедр перекладу та германської філології київського, донецького, харківського, львівського університетів, представників навчальних закладів Сум, ЗМІ та друзів.

З нагоди Дня перекладача найактивніші студенти отримали дипломи і грамоти за наукову роботу, участь у громадському, культурному та спортивному житті факультету.

«Протягом навчання освоюватиму синхронний переклад, аби в майбутньому працювати за спеціальністю у престижній компанії, спілкуватися з іноземними гостями та відвідувати різні країни», – розповіла першокурсниця Анастасія Мальована.

«Перші враження від СумДУ найкращі. В університеті цікаво і весело, а викладачі – майстри своєї справи. Хоча й вивчатиму різні мови, жити і працювати хочу в Україні», – акцентував Євгеній Купрієнко.

П’ятикурсниця Юліана Разуванова зізналася, що стати перекладачем мріяла з дитинства: «СумДУ відкрив для мене безліч можливостей. Відвідуючи Німеччину, Австрію, Францію, Швейцарію, я вільно спілкувалася, отримувала незабутні враження від знайомства з культурою і традиціями цих країн». З її слів, для якісної освіти у виші є всі умови. Викладачі мотивують до навчання, для мовної практики організовують зустрічі з іноземними волонтерами.

Викладач кафедри германської філології Олена Назаренко,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]