Дата публікації:
09 жовтня 2013
Кількість переглядів:
933
Поділитися:

Студенти Сумського державного університету  завоювали призові місця на ІІІ Міжнародному молодіжному фестивалі соціальної реклами «Інший погляд», що проходив із 3 по 5 жовтня в Одесі. Організатори фестивалю – Сумський державний університет (секція «Реклама і зв’язки з громадськістю», кер. Тетяна Кузнєцова) та Національний університет «Одеська юридична академія», на базі якого й проходив захід.

У цьому році географія фестивалю значно розширилася. На розгляд журі надійшло близько 350 робіт від 184 учасників – школярів, студентівта молодівіком до 30 років. Фестиваль об’єднав майже всю Україну, адже до нього долучилися представники 23 регіонів. Найбільш активною була молодь Сумщини, Одещини, Запоріжжя, Києва та Харківщини. Із-за кордону до фестивалю приєдналися соціально активні учасники із міст Російської Федерації (Ставрополя, Челябінська, Архангельська, Бєлгорода, Новосибірська) та Білорусі (Мінська й Брестської області).

Конкурсанти від СумДУ відзначилися успіхами на фестивалі. Зокрема, студентка спеціальності «Журналістика» Ніна Коломієць перемогла у номінації «Соціальна реклама ручної роботи». Майбутній системний інженер Оксана Опарій виборола третє місце у номінації «Радіореклама». Третім став і Андрій Курило, студент спеціальності «Медіакомунікації», презентувавши роботу у номінації «Зовнішня реклама». Студентка спеціальності «Маркетинг» Аліна Булатова за роботу «Буденність» у номінації «Відеореклама» отримала заохочувальний приз.

«Концепція фестивалю «Інший погляд» дозволяє молоді творчо експериментувати, вдаючись до різноманітних жанрів, аби закликати суспільство бути активними у вирішенні значущих соціальних проблем», – зауважила голова організаційного комітету фестивалю, керівник секції «Реклами та зв’язків з громадськістю» СумДУ, професор Тетяна Кузнєцова.

За словами декана факультету ІФСК Валентини Опанасюк, СумДУ підтримує благородну ініціативу студентів розширити територію небайдужості: «Цьогорічні перемоги наших студентів на фестивалі довели, що у СумДУ навчається творча та активна молодь, яка прагне бути корисною та хоче допомогти».

Для учасників фестивалю провідні фахівці та науковці провели майстер-класи з PRта реклами. Заслужений журналіст України Ольга Герасим’юк розповіла про принципи нової соціальної журналістики. Професор Московського державного університету ім М.В. Ломоносова Галина Щепілова  разом із конкурсантами розглянула проблеми та перспективи розвитку соціальної реклами. Морально-етичні вимоги до реклами обговорили за «круглим столом» за участю голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, проф. Василя Костицького тощо.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]