Дата публікації:
22 жовтня 2013
Кількість переглядів:
760
Поділитися:

Завідувач кафедри теорії та практики перекладу  Сумського державного університету, професор Світлана Швачко взяла участь у ІІ Симпозіумі «Соціологія та суспільство: взаємодія в умовах кризи» (Education Culture and Society – Nowadays Challenges), який проходив 14-17 жовтня у Вроцлавскому університеті. Академічна зустріч об’єднала науковців із Польщі,  України, Великобританії, США, Німеччини, Литви, Білорусі, Росії та Румунії.

Засновник та організатор наукового заходу Александр Кобиларек побажав присутнім плідних дискусій та цікавої роботи у секціях. Директор інституту психології Польщі, профессор Анна Олежковіч закликала звернути увагу на витоки освіти, культури та духовності.

Світлана Швачко під час доповіді окреслила методологічні засади сучасної лінгвістики, проаналізувала взаємозв’язок філологічних дисциплін з освітою та культурою. На завершення вона продекламувала вірш Тараса Шевченка «Сон».

Робота секційних засідань була поліаспектною. Учасники розглянули проблемні питання філософії, історії мови, мовної картини світу. З ґрунтовною доповіддю виступила докторант Київського лінгвістичного національного університету, випускниця СумДУ 2000 року Тетяна Анохіна.

Керівники секцій з приємністю відзначили активність та фахову компетентність колег, які запропонували власне бачення базових та вузькодисциплінарних понять філології та сучасної освіти.

Нагадаємо, мета симпозіуму «Соціологія та суспільство: взаємодія в умовах кризи» – створення міжнародного трансдисциплінарного наукового співтовариства. Тематично симпозіум охоплює питання освіти, культури та суспільства.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]