Дата публікації:
05 листопада 2013
Кількість переглядів:
719
Поділитися:

Представники кафедри патологічної анатомії Сумського державного університету взяли участь у V читаннях пам’яті проф. О.М. Хмельницького, які відбулися в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) 4-5 жовтня. Читання проводяться один раз на два-три роки і є значущою подією в патологічній анатомії країн СНД.

Завідувач кафедри патологічної анатомії СумДУ, професор Анатолій Романюк, асистент Роман Москаленко та аспірант Андрій Рєзнік на міжнародній конференції «Сучасні підходи в клініко-морфологічній діагностиці і лікуванні захворювань людини» представили доповідь «Морфологічні аспекти біомінералізації при патології щитовидної залози». Організаційний комітет відзначив новизну та складність досліджень вчених СумДУ, проведених сумісно з Інститутом прикладної фізики НАН України.

Користуючись нагодою, делегація патологоанатомів СумДУ обговорила з російськими колегами перспективи проведення міжнародної предметної олімпіади з патологічної анатомії на базі СумДУ, питання міжнародного співробітництва і наукової кооперації.

Окрім того, у ході виставки сучасного обладнання для гістології та імуногістохімії провідних світових компаній Leica, Carl Zeiss, Dako, Thermo Fisher, були проведені конструктивні переговори, налагоджені зв’язки, отримані розхідні матеріали для тестового використання.

Розширення міжнародної співпраці з російськими вченими-патологоанатомами мотивує вчених СумДУ до подальшої дослідницької діяльності. Так, після повернення з міжнародної конференції колектив дослідників патологічної анатомії СумДУ подав заявку на отримання гранту фірми «Оптек» (представник компанії Carl Zeiss).

Заступник директора Медінституту з інформаційних
та медіатехнологій Юрій Атаман,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]